Back to Question Center
0

Semalt szakértő: Python és BeautifulSoup. A kaparóhelyek egyszerűen letakaríthatók

1 answers:

Adatelemzés vagy gépi tanulási projektek végrehajtása során előfordulhat, hogy a weboldalakat be kell törni a szükséges adatokat és töltse ki a projektet. A Python programnyelvnek olyan erőteljes eszközei és moduljai vannak, amelyek felhasználhatók erre a célra. Például használhatja a BeautifulSoup modult a HTML elemzéshez.

Itt megnézzük a BeautifulSoup-ot, és megtudjuk, miért ilyen széles körben használják a internetes kaparásnál .

BeautifulSoup funkciók

- Különböző módszereket kínál a könnyebb navigációhoz, a keresési és módosítási elemző fákhoz, lehetővé téve a dokumentum egyszerű disszektálását és mindent, amire szüksége van, anélkül, hogy túl sok kódot írna.

- A kimenő dokumentumokat automatikusan átalakítja az UTF-8-ra és a bejövő dokumentumokat Unicode-ra. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a kódolásoktól, feltéve, hogy a dokumentum kódolást adott meg, vagy a Gyönyörű leves képes automatikusan felismerni.

- A BeautifulSoup a népszerűbb Python elemzők, mint a html5lib és az lxml. Lehetővé teszi a különböző elemzési stratégiák kipróbálását. A modul egyik hátránya azonban az, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít a sebesség rovására.

Mire van szüksége a BeautifulSoup weboldalra?

Ahhoz, hogy elkezdhesse a BeautifulSoup használatát, meg kell adnia a Python programozási környezetét (helyi vagy szerver alapú). A Python rendszerint előtelepítve van az OS X rendszerben, de ha Windows-ot használ, le kell töltenie és telepítenie a nyelvet a hivatalos webhelyről.

A BeautifulSoup és Request modulokat telepíteni kell.

Végül, a jól ismert és kényelmes munkavégzés a HTML címkézéssel és a struktúrával egyértelműen hasznos, mivel webes forrásból származó adatokkal dolgozik.

A Python programozási környezet jól be van állítva, most létrehozhat egy új fájlt (például a nano használatával) bármilyen nevedhez.

A Kérelmek könyvtár lehetővé teszi, hogy egy Python programon belül használjon egy, az emberi nyelven olvasható HTTP formátumot, míg a BeautifulSoup gyorsabb sebességgel. A beolvasási nyilatkozat használatával mindkét könyvtárat megkaphatja.

Weblap gyűjtése és elemzése

Használja a kéréseket. get

módszerrel összegyűjteni azt a weboldalt, ahonnan az adatokat szeretné kivonni. Ezután hozzon létre egy BeautifulSoup objektumot vagy elemezze a fát. Ez az objektum megkapja a dokumentumot a Kérelmek argumentumként, majd elemzi azt. Az összegyűjtött, értelmezett és BeautifulSoup objektummal beállított oldalak segítségével folytathatja a szükséges adatok összegyűjtését.

A kívánt szöveg kivonása az elemzett weboldaltól

Amikor webadatokat akar gyűjteni, akkor tudnia kell, hogy az adatok leírása a webes dokumentumobjektum-modell (DOM). A webböngészőben kattintson a jobb egérgombbal (ha Windows-ot használ), vagy a CTRL + kattintással (ha MacOS-t használ) az érintett adatok részét képező elemek valamelyikén. Ha például a diákok nemzetiségeiről szeretne adatokat kihúzni, kattintson egy diák nevére. Megnyílik egy helyi menü, és azon belül egy olyan menüpont jelenik meg, amely hasonló az Inspect Elemhez (Firefoxhoz) vagy az Inspect (a Chrome-hoz). Kattintson a megfelelő Ellenőrzés menüelemre, és a webes fejlesztői eszközök megjelennek a böngészőben.

A BeautifulSoup egy egyszerű, mégis hatékony HTML elemző eszköz, amely nagy rugalmasságot tesz lehetővé, amikor . Használatakor ne felejtse el betartani az általános kaparásszabályokat, például a weboldal Általános Szerződési Feltételeinek ellenőrzését; rendszeresen felülvizsgálja a webhelyet, és frissíti a kódot a webhelyen végrehajtott módosítások alapján. Miután ezt a tudást a weboldalaknak a Python és a BeautifulSoup segítségével történő lekaparásával kapcsolatban tudta, könnyen megkaphatja a projekthez szükséges webadatokat Source .

December 22, 2017