Back to Question Center
0

5 bizonyított ötlet az adathalász támadások elkerüléséhez & mdash; Semalt szakértői aggodalmak

1 answers:

Az "adathalászat" kifejezés a számítógépes bűnözők által használt csalások és / vagy hitelkártya-információk, bankinformációk, jelszavak vagy más fontos információ megszerzésére alkalmazott módszerekre vonatkozik. Ez egyfajta személyazonosság-lopás, és az internet korától elızlik (például az adathalász csalások régóta futnak telefonon).

2016 első negyedévében több online adathalász támadás támadt, mint bármely más történelmi pont, legalábbis az APWG (Adathalászat-ellenes munkacsoport) szerint. Szóval ez egy hatalmas probléma, és minden bizonyíték arra utal, hogy csak rosszabb lesz.

A számítógépes bűnözők és a rosszindulatú hackerek mindig könnyű jeleket keresnek. Többnyire az áldozatok szinte önként jelentik magukat a tudatlanságból. Mindazonáltal, kis technikai öntudattal és jó közérzetgel felfegyverkezve könnyű elhárítani az adathalász programokat.

A Semalt Ügyfél Menedzser menedzsere, Oliver King írja le öt egyszerű "hüvelykujjszabályt" annak biztosítására, hogy sem Ön, sem szervezeted nem csalárd adathalász programokkal áldozatul.

1. Keresse meg a HTTPS és a "Lock" ikont

Ha egy weboldal URL-je (azaz az ún. "Uniform Resource Locator") a https: // (Hypertext Transfer Protocol Secure) -tel kezdődik, és egy lakat ikont tartalmaz a címsávban, akkor tudod, hogy ez biztonságos. Soha ne küldjön semmilyen érzékeny információt olyan webhelyre, amely nem rendelkezik e két fontos jellemzővel.

2. Vigyázz a nyilvános WiFi-ről

Soha ne tegye az online banki szolgáltatásait, nyissa meg a PayPal-fiókját, és ne adjon meg egyéb jelszavakat online, amikor nyilvános WiFi-t használ..Annak ellenére, hogy a bevásárlóközpontban, a könyvtárban, a repülőtéren vagy más közterületen ingyenes internetes megoldás nagyon kényelmes, pontosan azok a hotspotok, amelyeket a számítógépes bűnözők szeretnének kihasználni. Mi több, a VPN (Virtual Private3 Network) segítségével nem kell egy szóosztályú hacker, hogy megkeresse a hálózaton lévő információkat. Ha ezeken a vázlatos területeken hozzáférhet a jelszavas védelmi információihoz, használja az okostelefont vagy táblagép 3 / 4G vagy LTE csatlakozását.

3. Rövidített linkek gyanúsak

Bármilyen rövid kódot egy bizonyos szkepticizmussal kell megnézni, különösen az FaceBook-on. A Twitteren érdemes rövid kódokat használni, mivel postai úton 140 karakter hosszúság van, de más webhelyeken a bit.ly vagy más rövidített alkalmazással rövidített link használata eléggé elbizonytalan. Valószínűleg egy széles körben elterjedt levélszemét-kampány, amely veszélyeztetheti a rosszindulatú programokat.

4. Typos és Broken English

Ez annyira nyilvánvaló, hogy szinte nem is érdemes megemlíteni. Meglepő azonban, hogy a legnagyobb kínai és indiai és oroszországi legnagyobb és technikailag kifinomult adathalász műveletek nem tettek időt arra, hogy megszerezzék angol íráskészségüket. Ha az e-mail címsorban nyilvánvaló hibák és / vagy furcsa üdvözlések ("Kedves Kedves Vásárló" stb.) Vannak, akkor bízz az ösztönedben és törölje azt.

Ismét talán a professzionális adatbányászok szándékosan csalnak minket a rettenetesen írott példányukkal, mert vannak pletykák arról, hogy a kínai kormány PLA 61398-as egysége (érdekes leolvasás esetén google) nagyon nyilvánvaló phishing e-maileket küldenek, majd üldögélnek és nyomon követni, aki megnyitja őket.

5. Semmi sem olyan sürgős

2014-ben az online kiskereskedő az eBay minden felhasználóját arra késztette, hogy jelszavát megváltoztassa, mivel monumentális adatszegést észleltek.

Ez azonban kivételes volt, és az igazság az, hogy az ilyen típusú vörös kód figyelmeztetések általában az adathalászat jelek. Szóval kétszer gondolkodj, mielőtt sürgős figyelmeztetésre reagálsz. Talán fel akarja venni ügyfélszolgálatát az ilyen követelés igazolására Source .

November 28, 2017