Back to Question Center
0

A Semalt bemutatja, hogyan blokkolhat néhány országot a webhely eléréséről

1 answers:

Ha Ön egy webhely vagy blog tulajdonosa, akkor ismernie kell azt a tényt, hogy alapértelmezés szerint minden ország számára elérhető. Különböző helyszínek nem relevánsak a más államokban élő emberek számára, így nem számíthatunk jelentős forgalomra és látogatásokra. Például, ha van egy helyi könyvesbolt és a piacod a saját országod állampolgára, akkor nem kell más országoknak lemondania a kiszolgáló sávszélességéről.

Számos oka van annak, hogy miért akadályozzák bizonyos országok hozzáférését. A legjobb ok az, hogy webhelye csak a helyi embereknek fog gondoskodni, és semmi köze a kívülállókhoz, így megakadályozhatja a Google, a Bing és a Yahoo számára, hogy indexeljék webhelyét az adott államok számára. Itt Ross Barber, a Semalt Ügyfél Menedzser menedzsere megvitatta a legáltalánosabb módszereket az országok blokkolására:

1 - calcul salaire gratuit ligne. A .htaccess fájl

Ha webmester vagy, tudhatod, hogy a .htaccess fájl szerkesztése számos módon hasznos lehet a webhelyed számára. A legális hackerek és spammerek feladatokat látnak el a proxyk és a bolthálózatokon. A webmester azonban letilthatja a gyanús IP-címeket, így a hackerek nem tudnak rossz minőségű dolgokat online. A .htaccess fájl valószínűleg több ezer szövegből fog nőni, ha letiltja a nem kívánt országokat. Ehhez csak egy speciális kódot kell telepíteni a .htaccess fájlba, és a kód:

Rendelés megtagadása, engedélyezése

megtagadni az 1.1.1.1

A 2.2.2.2

Megtagadni a 3.3.3.3

2. Használja a hosting cég blokkolási szolgáltatásait

Használhatja azt a tárhely szolgáltatást, amely különböző országblokkolási szolgáltatásokat kínál. A GoDaddy az egyetlen hosting cég, amely ezt a szolgáltatást méltányos havi áron kínálja.

3. Csupasz fém

A csupasz fém, amelyet VPS-nek is neveznek, a gép, amelyet letilthat a nem kívánt országokban. A szoftveres tűzfalról a tárhelyre és a vezérlőpanelre a csupasz fém mindent hoz a kezére. Három kiemelkedő, csupasz fémes lehetőség van a DigitalOcean Droplet, a Rackspace és az InMotionHosting termékekkel. Google a nevüket és a részletek ellenőrzését.

4. Használja cPanel IP blokkolóit

A használt tárhely segít az IP-címek blokkolásában a vezérlőpulton keresztül. Közvetlenül kapcsolatba léphet velük, és kérheti őket, hogy telepítsenek egy IP-blokkolót cPanel-jére, hogy letilthassák azoknak az országoknak az IP-címét, ahonnan nem szeretné a forgalmat.

5. Geoblokkolás vagy földrajzi korlátozás

A földrajzi korlátozás lehetővé teszi számunkra, hogy kiválasszuk azokat a országokat, ahova korlátozni szeretnénk a hozzáférést. Ezen országok engedélyezési listájának vagy feketelistájának beállításával egyszerűen ellenőrizheti az internetes tartalom tartalmát az Amazon CloudFront segítségével. Akamai egy másik lehetőség, hogy menjen el. Ha a CDN nyújtja az internetes tartalmat, aggódnia kell a sávszélesség értelmetlen használatától. Ügyeljen a Geoblocking szolgáltatásaira, és tökéletesen végezze el a dolgokat.

6. Apache modulok

Ha rendelkezik Apache modulokkal, akkor nem kell kitöltenie a .htaccess fájlt sok sor IP-kkel. A MaxMind biztosítja azt az ingyenes adatbázist, amelyet a nem kívánt vagy gyanús IP-k blokkolására használhatunk. A GeoLite2 a legjobb megoldás, hogy megy és ingyenes.

November 29, 2017