Back to Question Center
0

A Semalt Expert kifejti, hogy a Referrer Spam milyen hatással van a webhelyméretekre

1 answers:

A legtöbb webhelytulajdonos szenved a referrer spamforgalom hatásaival szemben. Ilyen esetekben a referrer spam több olyan tartományt jelent, amelyek a forgalom felé haladnak a webhelyen. Például a referrer spamforgalom megjelenhet az emberi látogatók kirobbanásában - drip setup vape. Ezekben az esetekben a forgalom 0 másodperces elkötelezettségű ömlesztett tárgyakból áll. Egyes esetekben az emberek kevesebb webes látogatást tapasztalnak webhelyük irányítópultján és nagy visszafordulási aránya miatt. Ezek azok a példányok, ahol a hivatkozó forgalom befolyásolja a weboldal mutatóit. A webes látogatások többségének végrehajtása érdekében fel kell ismernie és meg kell szüntetnie a referrer spam-et. A referrer spam a weboldalak adatainak megdöntésével megkönnyíti a teljes webhely élményét.

Jason Adler Semalt egyik vezető szakembere itt néhány kulcsfontosságú kérdést határoz meg ennek sikeres végrehajtásához.

Weboldalak referrer

A webhely referrer olyan tartomány, amely rendelkezik a backlinkes feladatok végrehajtásához szükséges szoftverekkel és eszközökkel. A webhelyéről érkező forgalmat domainektől a GA-oldaladig kaphat. Hasonlóképpen vannak más olyan esetek is, amikor az emberek fizetett webes látogatásokat vagy sok kattintást kapnak, például olyan gyógyszertermékekkel, mint a vállalati termékek. Ha egy webhelyre mutató link egy másik domainből származik, az esélye az, hogy a referrer spamből származik. A valóságban a hivatkozások forrása már nem létezik. Ezenkívül lehetnek olyan zombi számítógépek vagy vírusok, amelyek kapcsolatba lépnek a webhelyeivel hamis webes látogatások kialakításával.

A referrer spam típusai

A referrer spam két különböző módon fordulhat elő:

Lánctalpas referrer spam

Bizonyos esetekben a hasznos weboldalak webrobotjai lelassíthatják webhelyét. Ebben az esetben bizonyos webhelyeket hasznosnak talál, valamint figyelmen kívül hagyja a robots.txt fájlt..Ezek a webes látogatások vagy nem tükrözik a webhelye irányítópultját.

Ghost referrer spam

Ez a taktika lehetővé teszi a weboldalon található több funkciót. Ezenfelül számos olyan funkció van, amelyet az emberek a GA számlán megjelenő számok megjelenítéséhez használnak. Ez a forgalom nem tükrözi webhelyének műszerfalát.

A referrer spam-ok

Sok motívum van a referrer spam SEO mögött. Sokan használják ezeket a módszereket hamis mutatókra és létrehozzák a legitim forrásokat. Például ezeknek a rosszindulatú támadásoknak az oka, hogy hivatkozási spameket használnak:

1.Internetes látogatások növelése

A legtöbb ember a referrer spam használatával javítja az internetes látogatásokat. Tömegnyi forgalmat küldenek a weboldalakon, hogy növeljék annak esélyét, hogy a linkjükre kattintanak. Végső játékuk általában társult platform, vagy akár hirdetési hálózat. Remélik, hogy jutalékot nyújtanak azokról a látogatókról, akik végül megjelennek a spam-domainjükben.

2. Malware támadások

Egyes esetekben az emberek veszélyeztetett áldozati számítógépeket célozhatnak meg. A cselekvésre ösztönző funkciókat használhatja, és az áldozati számítógépeiket vírussal fertőzheti meg. Az ilyen támadások segítik az internetes csalásokat, mint például a hitelkártyák lopása és más rosszindulatú webes támadások.

3. Keresés ranglista

Kivételes esetekben egyes emberek megpróbálhatják megnövelni weboldaluk rangsorolását . Ezekben az esetekben az emberek megpróbálják becsapni a keresőmotor algoritmusokat a webhely rangsorolására. Ez magában foglalja a webes látogatások megtévesztését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az egész webhely megjelenik bizonyos weblapok SERP-jében.

November 29, 2017