Back to Question Center
0

A Semalt Islamabad Expert megosztja a 2-es módszereket a Google Analyticsben található tiltott spamek blokkolására

1 answers:

Az ajánlott levélszemét olyan rosszindulatú forgalom, amely a webhelyet gyanús linkekhez, például a darodar.com-hoz és másokhoz érinti. A Google Analytics automatikusan azonosítja, honnan érkezik a forgalom, és hány másodpercet vesz igénybe egy látogató a webhelyén.

Salman Sadiq Semalt vezető szakértője hasznos iránymutatást ad e tekintetben.

Ha referenciaforgalmat kap, akkor valószínű, hogy a webhely látogatói több mint egy másodpercet nem költenek az oldalain, és a visszafordulási arány 100%. Lehetőség van olyan szűrők létrehozására, amelyek kizárják a gyanús domainekről érkező forgalmat. Amikor elutasítja a hivatkozókat, győződjön meg róla, hogy megakadályozza az árnyékos és rosszindulatú webhelyekről származó találatokat. A lehető leghamarabb el kell távolítania őket a Google Analytics-fiókjából. A referálási kizárási szűrők a szűrési minták összehasonlításával és a Kampányforrás dimenziójában talált értékek megtalálásával dolgoznak.

Hogyan működik a Referrer Spam munka?

Két évvel ezelőtt Vitaly Popov néven ismert orosz spammer csapódott be a Google Analytics-fiókba, és sikeresen behelyezte a levélszemét hivatkozási forrásait. A tényleges URL-ek furcsa weboldalakhoz vezetnek, és nem tekinthetők érvényes hivatkozásoknak..Nem ez az első alkalom, amikor a hackerek ilyeneket csináltak, Alan Bush az Ignite láthatóságáról azt állítja, hogy több spam és referral program létezik, amelyek szerves keresést végeznek és vezetnek weboldalakat a hamis SEO szolgáltatásokhoz. Lehet csapdába ejteni a közösségi médiaközpontokat, a szociális könyvjelző hálózatokat és az összes többi fekete kalapos stílust.

Hogyan lehet megszüntetni a hivatkozó spameket

1. út: Szûrõdött fióknézet hozzáadása

Hozzáadhatja a szűrt fiók nézetet, hogy megszabaduljon a referrer spamtől. Lépjen az Adminisztrálás> Szűrők> Egyéni szűrő> Nyelv beállításai lehetőségre, és hozzon létre új szűrőket, ahol annyi gyanús weboldalt adhat hozzá, amennyit csak akar. Ha van némi szűretlen nézeted, akkor ezeket külön szűrőkre kell felvenni, és ne felejtsd el elnevezni a szűrőket, mint darodar, a weboldalon lévő gombok és mások.

2. út: Az egyéni szegmens létrehozása

Új egyedi szegmenseket hozhat létre az Acquisition> Source / Medium részben. Ez az eljárás azonban hasznos, ha folyamatos hivatkozási forgalma van, és webhelye rangsorolása miatt sérült.

Ha nem szeretett sok időt tölteni a spamszal és a hivatkozó oldalakkal a szűrők hozzáadásához, akkor a Megoldások galériájában található Google Analytics bővítményekre ugorhat, ahol könnyen eloszthatja a referrer spam-et. Ellenőrizze, hogy szegmentálta-e a hivatkozásokat az Analytics élével, és eltávolította az összes bosszantott hivatkozást a Google Analytics jelentésekből.

Sajnálatos, hogy a spammerek továbbra is hatékonyabb és hatékonyabb módon érkeznek a levélszemétre, de nincs semmi aggodalom. A munkád része, hogy megszabaduljon tőlük, és folyamatosan készítsen szűrőket, ahol az említett webhelyek rendszeresen hozzáadhatók. Ne feledkezzen meg arról, hogy nincs egyetlen méretre illeszkedő megoldás, amely véglegesen megszünteti a referrer-levélszemetet, de a Google Analytics-fiók beállításainak módosításával megszüntetheti, észlelheti és frissítheti azokat. Ha valaha kapott bejutási leveleket a Google Analytics-fiókban, akkor azonnal hozzon létre szűrőket Source .

November 29, 2017