Back to Question Center
0

A Semalt Islamabad Expert: Mi az a Referrer Spam az Analyticsben? Hogyan blokkolni?

1 answers:

Ha nem várt forgalmat és utalási spameket talál a Google Analytics-fiókjában, akkor azt jelenti, hogy a webhelyét spammerek találják. A webmesterek, a marketingesek, a bloggerek és a közösségi média vezetők számára egyre növekvő probléma, mivel a referrer spamek károsíthatják webhelye rangsorolását, és nehéz figyelmen kívül hagyni.

Lépjen le ezeket a kényszerítő tippeket Sohail Sadiqtól, a Semalt Digital Services szakértőjétől.

A keresőrobotot robotok, pókok és robotok hozták létre azzal a céllal, hogy vonzóvá tegyék Önt az áttevő helyekre, és sürgessék, hogy online termékeket vásároljanak. Ez a levélszemét célozza meg a webhely analitikus statusait, és az elmúlt években nőtt. A közelmúltban elindított, új hivatkozóhirdetés a link.zhihu.com. Ha meglátogatja ezt az URL-t vagy egy hasonló oldalt, átirányít egy olyan oldalra, ahol a spammerek szeretnék vásárolni termékeiket, vagy online tartalmukat reklámozni. Gyakran hivatkozó spam célja a vírusok és rosszindulatú programok népszerűsítése az interneten, és óvatosnak kell lennie a spam linkek látogatása során, és böngészni őket az interneten. Ügyeljen arra, hogy megszabaduljon tőlük a Google Analytics-fiókjában.

Úgy gondolhatja, hogy a referrer spam káros, mert növeli a webhelyére érkező forgalmat, de téved..A botok és a pókok generálják ezt a fajta forgalmat, és a kapott találatok nem valósak. Nyilvánvaló, hogy növeli a visszafordulási arányt, és a webhelyére fordított idő nulla másodperc. A szellemforgalom nem fog pozitív eredményeket elérni, és felborul a Google Analytics adataival. A referrer spamtől függően egy fekete kalap SEO stratégia, és a nem jogszerű vállalatok és szolgáltatók használják.

Hogyan tilthatja le a referrer spam-et?

A Google Analytics-fiókban való megjelenést könnyedén blokkolhatja. Ehhez szűrőket kell létrehoznia, és kizárnia a gyanús és gyenge minőségű forgalmat. Az ilyen típusú forgalom kizárásához menjen a Google Analytics-fiókjának Admin elemébe, és kattintson a Szűrők lehetőségre. Itt kell kiválasztania a Szűrő hozzáadása lehetőséget, hogy a varázsló elinduljon. A következő lépés, hogy a szűrőnevet a darodar.com, a link.zhihu.com vagy valami ilyesmi formájában készítsük el. Győződjön meg róla, hogy ezzel a technikával kizárta a referrer spam-URL-eket, és több URL is könnyen kiszűrhető. Válassza ki az Egyedi szűrőt, majd válassza ki a kampány forrását a Szűrőmező szakaszban.

Itt is hozzá kell adnia a darodar.com-ot, vagy a link.zhizhu.com-ot a Filter Pattern szövegében, hogy mindent kizárjon. Lehetőség van több URL-t hozzáadni a szűrőkhöz; Ehhez nem kell megadnia egy URL-t, és globális vagy regionális ajánlattevős szűrőket szűrhet a Google Analytics-fiókjában. A szűrők beállításával és szorgalmas használatával javíthatja Google Analytics adatainak pontosságát és minőségét. Megvédheti magát és webhelyét is az elmosódott és gyanús URL-ekektől, és nagymértékben elriasztja a referrer spam használatát. Mindez nem fog sok időt vesz igénybe, és az eredmények mindig nagyok, ezért új szűrőket kell létrehoznia a Google Analytics-fiók összes gyanús URL-jéhez Source .

November 29, 2017