Back to Question Center
0

A Semalt Islamabad Expert: Mi az a Referrer Spam és hogyan kerüljük el?

1 answers:

Ha naponta figyeli a webhely forgalmát, és azt hiszi, hogy egyre nagyobb a tapadása, az esélye az, hogy a referrer spam ütközött a blogodhoz. Google Analytics-fiókjában egyre több bejövő linket észlelhet, amelyek úgy tűnnek, mintha minőségi forgalmat hoztak volna webhelyére, de ez teljesen hibás. Amikor alaposan elemzi a bejövő linkek referrer forrásait, látni fog néhány furcsa domain nevet, mint a best-seo-offer.com, Get-Free-Traffic-Now.com, 4webmasters.org, best-seo-solution.com, buttons-for-website.com, 7makemoneyonline.com, blackhatworth.com, ilovevitaly.com, priceg.com, resellerclub.com, prodvigator.ua, savetubevideo.com, kambasoft.com, screentoolkit.com és superiends.org.

A Semalt, Sohail Sadiq legfelső szakembere lehetővé teszi, hogy bizonyos technikákkal megszabaduljon a referrer spamtől.

Mi az a referrer spam

Ha éppen kifejlesztetted a webhelyedet, és nem tetted a SEO-t, akkor valószínű, hogy a webhely nem kap forgalomot. De ha az ismeretlen forrásokból származó forgalmat kap, ki kell értékelnie, hogy honnan származik ez a forgalom, és hogyan működik együtt a Google Analytics-fiókkal. Néhány egyéb domain név, amit figyelembe kell venned a socialseet.ru, o-o-8-o-o.ru, vodkoved.ru, iskalko.ru, myftpupload.com, luxup..ru, websocial.me, slftsdybbg.ru, ykecwqlixx.ru, seoexperimenty.ru, econom.co, darodar.com, edakgfvwql.ru, adviceforum.info. A hivatkozó levélszemét bármelyikét hozzáadja a Google Analytics-fiókba a spammerek, és a visszafordulási arány akár 100%. Bármi, mint a keresőmotorok , más oldalakon lévő linkek, banner hirdetések és e-mailek átirányíthatja Önt e gyanús weboldalakra. Technikailag azt jelenti, hogy HTTP kéréseket küld a Google Analytics-fiókjába, és ugyanaz a kérés továbbításra kerül a webszerverre. Meg kell találnia a referrer spam IP-címét, és blokkolja a Google Analytics-fiókjában. A referrer hasznos a statisztikai internetes elemzésben, és meghatározza, mely webhelyek generálják a legtöbb forgalmat. Sőt, jelentős szerepet játszik hatékony és erőteljes marketingstratégiák kialakításában, és segít a webhely biztonságának biztosításában az interneten.

Hogyan használják a spammerek?

A HTTP referrer mindig nyitott a módosításokra, és könnyen szerkeszthető, ami miatt gyanús a webmesterek számára, és hasznos a spammerek számára. A hackerek és spammerek rendszerint megváltoztatják a referrer tulajdonságot egy olyan weboldalra, amelyet el akarnak mozdítani. Két fő oka van annak, hogy miért döntenek ilyen dolgokról.

A forgalom növelése

A spammerek olyan automatizált szkripteket fejlesztenek ki, amelyek naponta több mint tíz látogatót látogatnak meg a több százezer webhelyre. A webmesterek és bloggerek a forgalom növekedését észlelhetik, és a megjelenítések nagyszámú Google Analytics-fiókjában generálódnak. Ezeket a hamis URL-eket gyakran használják az AdSense-fiókkal való trükkel és a naplófájlok szerkesztésével. A Google Analytics-fiókjában kiszűrheti azokat, így a spammerek webhelyek nem kapnak forgalmat az Ön nevében.

A külső csatlakozások növelése

Egyes blogok és oldalak nagy számban publikálhatnak, és a linkeket vissza lehet adni a webhelyekhez. Ez lehetővé tenné, hogy a spammerek és a hackerek sok backlinksot generáljanak saját weboldalukhoz, ami végső soron növeli keresőmotor rangsorolását.

Hogyan lehet leállítani a referrer spam-et?

Ha WordPress webhelyet kezel, egyszerűen leállíthatja a referrer spam-eket a Stop Web Crawlers nevű nevű plug-in telepítésével. Ez a plugin letölthető az internetről, vagy kölcsönözhető egy ismerősől. A telepítés után ez védi a WordPress webhelyét a referrer spamtől Source .

November 29, 2017