Back to Question Center
0

A Semalt Islamabad szakértő: Darodar Referral Traffic a Google Analytics statisztikában

1 answers:

2013 decemberében egy új fantom honlap, amely magát Darodar-nak nevezte, felemelkedett, hogy irritálja a webfejlesztőket az interneten. Számos fejlesztő találta ezt a botot a Google Analytics jelentésekben a hivatkozási forgalmi alfejezet alatt. Azáltal, hogy ott jelenik meg, hatással van a GA-adatokra, mert úgy tűnik, mintha webhelye növekedni fogott a forgalomban. Ez nem az egyetlen probléma, amelyet a Darodar bemutat. Az a felismerés, hogy egy gyanús weboldal beavatkozik az adataival, ugyanilyen zavaró.

Sohail Sadiq Semalt vezető szakembere ebben a tekintetben hasznos gyakorlatot jelent.

Hogyan Darodar elrontja a webhely statisztikáit

A Dániár hivatkozó forgalma, amelyet a webes elemzésben lát, nem valós forgalom. A lánctalpas weboldala csak internetes adatgyűjtés során érinti webhelyét (internetadatok gyűjtésének okai gyanút keltenek). A Darodar beavatkozás negatívan befolyásolja webhelye elköteleződését és konverziós statisztikáit. Ez azért van, mert hozzájárul a teljes látogatások hamis statisztikáinak, a visszafordulási aránynak, a látogatásra kerülő oldalaknak és a konverziós arányoknak.

Néhány nehézséggel szembesülnek a Darodar crawlerrel. Számos webmestert feldühítettek a webhelyen, és kitörték online kitöréseiket. Az egyik érintett személy a CEASE és a DESIST figyelmeztetést küldött, hogy a webhelyet egy olyan ajánlattevőtől kapta meg, amely megakadályozza a webhelyek feltérképezését.

Az érintett webes felhasználók közötti düh érthető, tekintettel arra, hogy különböző dologi okok gyanakodnak. Először is, a domain regisztrálása csak egy évig - a regisztráció minimális időtartama..Számos hamis helyszín mutat ilyen jellegzetességet. Másodszor, a Darodar webhelyen nincs biztonságos SSL kapcsolat. Harmadszor, a webhely arra törekszik, hogy olyan szolgáltatást adjon el, amely már ingyenes az interneten; internetes analitika biztosítása a vállalkozások számára.

Szóval, hogyan tilthatja le a Darodart?

Egyéni nézetet hozhat létre, amely eltávolítja a félrevezető Darodar robotokat a GA-jelentésekből. Egy másik módszer egy fejlett szegmens létrehozása. Ezek a két leggyakoribb mód a Darodar kezelésére, de a webes fejlesztők ugyanolyan megoldásokat találtak.

Egyesek Robots.txt engedélyezési listát alkalmaznak, amikor úgy érzik, hogy a botok jelentős mennyiségű szerverforrást vesznek fel. Sok robogó betartja a robot.txts irányelveket. Ennek a módszernek az egyetlen gondja az, hogy ne felejtsd el, hogy az összes fontos robotját beillesztetted a listádba.

Olyan tűzfalakat is alkalmazhat, amelyek nem tartják be a robots.txt irányelveket. Ez a módszer drasztikusan csökkentheti a rendelkezésre álló és a spamrobotok által használt erőforrások mennyiségét, a Darodar tartalmazza.

Más fejlesztők azt javasolják, hogy blokkolják a Darodar hivatkozási forgalmát .htaccess fájlon keresztül, és egyszerű okot adnak rá. Ennek oka lehet olyan egyértelmű, mint a "Darodar.com kerülni kell, mert sok a gyanú annak okairól, hogy adatokat gyűjtsön az interneten".

Az internet továbbra is tele van Darodar elleni panaszokkal, de a rossz sajtó miatt a webhely jó hírneve gyorsan lecsökken. Valószínűleg a webhely tulajdonosa vagy vezetője esetleg megváltoztathatja a bejáróját. Most azonban mindent meg kell tennie, hogy megakadályozza, hogy a Darodar meggondolja Google Analytics-ismereteit Source .

November 29, 2017