Back to Question Center
0

A Semalt szakértő Iszlámábádból: Mi az a hivatkozó spam, és hogyan kerülhető el?

1 answers:

Salman Sadiq, a Semalt szakembere biztosítja, hogy a Google Analytics-fiókjában meg lehet birkózni a referrer, a szellem és a robotrobotok ellen, de tudnia kell, hogy a hivatkozók, a robotok és a szellemek hogyan szűrheti őket.

Mi az a Referrer Spam?

Ha úgy látja, hogy a Google Analytics-fiókban nyomon követésre kerül a betekintéses spam, akkor a lehető leghamarabb tegyen intézkedéseket. Máskülönben linkeket hoz létre a saját webhelyére, vagy csökkenti a webhely rangsorolását a keresőmotor eredményeiben . Nagy léptékben ez nem súlyos probléma, hanem kis léptékű, több százezer webes hamis látogatást fog küldeni, és megdöntheti Google Analytics adatait. A referrer spam általában olyan webhelyekről származik, mint a darodar.com, a get-free-traffic-now.com és a freeshare-buttons.com. Látni fogja, hogy ezek a webhelyek 0:00 másodpercet generálnak a webhelyén, és a visszafordulási arány 100%.

Mi a Ghost Spam?

A szellemes levélszemét a weboldalak látogatása nélkül felgyorsítja a látogató adatait. A webhelyet lefaragták és a Google Analytics-fiókjára irányítottak. Lehet, hogy átirányítja Önt furcsa, harmadik fél webhelyekre. A szellemes levélszemét kérések formájában jelenik meg, és véletlenszerűen csökkenti webhelye rangsorát a Google, a Bing és a Yahoo között. Az Event-tracking.com olyan weboldal, amely naponta több weboldalra küld ghost spameket..

Mi az a Crawler Spam?

A lánctalpas levélszemét meglátogatja webhelyét, de nincs interakció az oldaladdal. Célja, hogy indexeltesse a Google Analytics-fiókot, és átirányítja kiváló minőségű látogatásait egy harmadik fél, ismeretlen webhelyre. A lánctalpas levélszemét segíthet a webhely feltérképezésében, de soha nem élvezi a javított keresőmotor rangsorában. A spam minden formában jön, és semmilyen módon nem szabad figyelmen kívül hagyni. Amikor spamet kap, akkor a SEO szakemberek felé tolódnak, hogy megszabaduljanak tőle. Amikor odaérsz, lehet, hogy valamilyen SEO szolgáltatásra van szükséged, átirányítod egy igazi webhelyre egy társprogram részeként, vagy valamilyen vírussal végződnek.

Hogyan állíthatom le a hivatkozó spameket?

Az első lépés az, ha meglátogatja a Google Analytics-fiók Beállítások oldalát, és kattintson az Összes ismertségű pókok és botok összes találatának kizárására. Szűrőket hozhat létre, és hozzáadhatja azokat a gyanús webhelyeket, hogy megszabaduljon a referrer spamektől. Egy másik megoldás a .htaccess fájl beállításainak módosítása.

Hogyan állíthatom le a Ghost Spam szolgáltatást?

A szellemes levélszemét legmegfelelőbb és legegyszerűbb módja a Google Analytics-fiókban található szűrők beállítása. A webhely összes referáló látogatója különböző kategóriákra osztható, és szűrőket hozhat létre minden kategóriában külön-külön. Mivel a szellemes spam természeténél fogva véletlenszerű, és nem küldi el a duffadatait a Google Analytics-fiókjába, blokkolja azt a .htaccess fájl vagy a kiszolgáló szintjén.

Hogyan állíthatom le a robotrobotot?

Mivel a láncrobot-spam ténylegesen meglátogatja webhelyét, hozzáadhatja a domain nevét a Google Analytics szűrőjébe, és blokkolja azt. Számos domain van, és a lista folyamatosan bővül minden nap. A Simoahava.com/spamfilter egy népszerű robot, amely tilos a Google Analytics-fiókjában. A Searchcommander.com egy másik hasonló webhely, amely a robotok spamének a felhasználókhoz történő küldésében vesz részt Source .

November 29, 2017