Back to Question Center
0

Állj Duplikálás! - Insight A tartalom ismétlődéséért Khachaturyan Nataliya, a Semalt Content Strategist

1 answers:

Bing, Yahoo, Google és más keresőmotor s nem szereti a kettős tartalmat. A másolat vagy a másolt tartalom azt jelenti, hogy hasonló cikkek és szövegek szerepelnek az interneten található különböző weboldalakon. Ennek eredményeképpen a keresőmotorok nem tudják meg, hogy melyik webhely közzéteszi az eredeti tartalmat, és hogyan rangsorolja a több webhelyet vagy blogot. Megsérheti a különböző weboldalak rangsorát, különösen akkor, amikor az emberek elkezdték az e-kereskedelmi weboldalaikat, és összekapcsolják ugyanazt a tartalmat. Lehetséges összehasonlítani a sokszorosított tartalom minőségét, mivel problémákat okozhat, ugyanazon szöveg vagy cikk többszörös másolata különböző webhelyek esetén.

Khachaturyan Nataliya, Semalt Tartalomszakértő, elmagyarázza, hogy olvasóként nem fog tetszeni, hogy a különböző webhelyek újra és újra ugyanazt írják. Még a keresőmotorok sem kedvelik a weboldalakat és a blogokat, amelyek duplikált tartalmakat mutatnak csak a ranglétszám növeléséhez. Ha ezzel a problémával szembesülsz, nem vagy egyedül, mivel sok webmester panaszkodik rá, és különböző tartalomkezelő rendszereket vezettek be, hogy megakadályozzák a sokszorosított tartalmat.

Duplikátum-tartalom okai

Számos ok van arra, hogy a tartalmat másolja és másolja az interneten. Leggyakrabban a felhasználók nem másolják magukat a tartalmat, és ezt többnyire a robotok és a spammerek robotjai másolják. Ez azért történik, mert a fejlesztők nem úgy gondolják, mint a felhasználó vagy a böngésző, és csak úgy érzik, mint botok vagy pókok. Lehet, hogy észrevette, hogy az adatbázisrendszerek egész weboldalakat és ugyanabban az adatbázisban működnek, vannak olyan weboldalak és szoftverek, amelyek lehetővé teszik, hogy ugyanazokat a cikkeket többször közzé tegyék az interneten.

1. A munkamenet-azonosítók

Ha szeretné nyomon követni a látogatókat és tárolni az Ön webhelyéről származó információkat, akkor különböző látogatásokat kell biztosítania a látogatóknak. A munkamenet megmarad, ha a felhasználó a kapcsolatot vagy a weboldalt a munkamenet-azonosítón keresztül rákattintja. Használhatja a cookie-kat, hogy lehetővé tegye, és ez azt jelenti, hogy az összes belső hivatkozás megkapja az URL-hez csatolt munkamenet-azonosítókat.

2. A válogatáshoz és követéshez használt URL paraméterek

Az ismétlődő vagy másolt tartalom másik fő oka a különböző URL-paraméterek használata, amelyek nem változtathatják meg az adott oldal tartalmát. Például láthatod https://www.abc.com/keyword-x/and https://www.abc.com/keyword-x/?source=rss egyidejűleg, de ezek nem hasonló URL-ek és a keresőmotorok eltérő módon rangsorolják őket. Az URL-hez hozzáadott paraméterek nem változtathatják meg a lényeges tartalmakat.


3. Kaparók és tartalomszindikálás

Néha a harmadik fél weboldalai szándékosan másolják tartalmát anélkül, hogy bármit tudnának róla. Nem mindig adnak hitelt az eredeti tartalmának, és a keresőmotorok nem értik, hogyan kell kezelni ezeket a problémákat. Minél híresbb a webhelyed, annál több kaparók és spammerek ellopják a tartalmát.

4. Megjegyzés pagination

A Wordpress és más tartalomkezelő rendszereknél lehetőség van a megjegyzések oldalra rendezésére. A cikkek az interneten duplikálódnak.

Ha a WordPress vagy más tartalomkezelő rendszer nyomtatott oldalakat hoz létre, és összekapcsolja azokat a cikkekkel, a Google illegálisnak találja, és blokkolhatja webhelyét. Így kerülni kell a nyomtatóbarát oldalakat, és a frissen írott tartalomra kell összpontosítania.


A duplikátum tartalmának megoldása

Ha eldöntötte, hogy mely URL-címek a tartalom kanonikus URL-címei, a lehető leghamarabb el kell indítania a kanonizálást. Ez azt jelenti, hogy a keresőmotoroknak tudniuk kell a weboldalaik kanonikus verzióiról, és a lehető leghamarabb megtalálják. Bizonyos esetekben megakadályozhatja, hogy a teljes rendszer létrehozza a tartalom helytelen URL-címét, de néha nem szándékosan átirányításra kerül. Ha átmásolta valaki tartalmát, fontos, hogy a forrást hitelesítse, hogy a keresőmotorok elképzelést kapjanak arról, honnan származik a tartalom. Mindazonáltal javasoljuk, hogy ne mások tartalmának másolását és a saját cikkeit rendszeresen írja meg. Segít Önnek abban, hogy jó keresőmotor-rangot kapjon Source .

November 29, 2017
November 29, 2017