Back to Question Center
0

Belső linkek jó néhány dolog, de nem optimalizálni a webhely! -SEO A Semalt-szakértő, Natalia Khachaturyan

1 answers:

A belső kapcsolatok létfontosságúak abban, hogy segítséget nyújtsanak a felhasználóknak a weboldal egyik oldaláról a másikra való navigáláshoz. Jelentős szerepet játszanak a kohéziós felhasználói élmény nyújtásában. Ezek a hivatkozások két fő célt szolgálnak a keresőmotor optimalizálásában (SEO). Először is, a belső linkek felelősek a weboldalakat felfedező keresőmotorok folyamatának megkönnyítéséért. Továbbá az oldalain lévő linkek minősége segít az oldal rangsorolásában. Az oldalra mutató minőségi belső linkek száma jelzi, hogy az oldal milyen releváns.

A Semalt tartalomstratégiája, Natalia Khachaturyan elmagyarázza, hogy a belső linkek egy oldaltól egy másik domainig terjednek, ami segíti a webhely navigálását. Ők is felelősek egy hierarchia kialakításáért, attól függően, hogy milyen fontosak az adott weboldalon tárolt információk. Ez segíti a rangsor teljesítményének elterjesztését a helyszínen.

A magas SEO-rangsor esetén a keresőmotoroknak meg kell figyelniük a kulcsszavak tartalmát és minőségét, valamint annak használatát. Ahhoz, hogy a dolgok könnyűek legyenek, a keresőmotorhoz olyan feltérképezhető linkstruktúra szükséges, amely lehetővé teszi a webhely útvonalainak böngészését, hogy megtalálja a webhely összes oldalát. A legtöbb weboldal legrosszabb hibája, hogy az elsődleges linket rejtse el vagy temetkezik oly módon, hogy a keresőmotor ne férhessen hozzá. Ez megakadályozza, hogy az oldalak szerepeljenek a keresőmotor indexei között. Az oldalak kiváló tartalmat és kulcsszavakat tartalmazhatnak, de a Google nem ismeri fel őket, ezért nem járulnak hozzá a webhely rangsorolásához.

Formanyomtatványok

Ezek alapelemeket tartalmazhatnak, például egy legördülő menüt vagy egy teljes körű felmérést. Ezek az űrlapok akadályozhatják a keresési pókot abban, hogy hozzáférjen azokhoz a linkekhez vagy tartalmakhoz, amelyek a keresőmotorok számára láthatatlanok.

 • Olyan linkek, amelyek csak belső keresőboxok segítségével érhetők el
 • A pók nem tudja megtalálni a tartalmat a belső keresőmező falai mögé, így az ilyen oldalak nem kerülnek indexelésre.

 • Un-Parseable JavaScript
 • Lehet, hogy ezek a kapcsolatok feltérképezhetetlenek, és ebben az esetben a keresőmotor irreleváns. Ezért érdemes megfontolni a szabványos HTML linkeket a JavaScript-alapú hivatkozások helyett.

 • Linkek plug-inekhez
 • Ezek a linkek nem érhetők el a keresőmotorok.

  Ha az oldalakat blokkolja robot.txt vagy Meta robots tag

  Ezek a Meta robotcímkék és a robot.txt korlátozzák a pókot egy adott oldal elérésében.

  Olyan linkek, amelyek számos linken található oldalakon találhatók

  Ez minimalizálja a keresőmotorok feltérképezésének határát. Ezért bölcs dolog gondoskodni arról, hogy minden oldal legfeljebb 150 oldalt tartalmazzon, különben megakadályozza, hogy egyes oldalakat feltérképezzenek.

  Az említett esetek elkerülése maximalizálja a keresőpók azon képességét, hogy feltérképez minden oldalra, amely lehetővé teszi számukra, hogy indexeljék a SEO rangsorolásához. Győződjön meg róla, hogy ezeket a tényezőket figyelembe veszi a belső linkek létrehozásakor Source .

  November 29, 2017