Back to Question Center
0

Duplikált vagy nem duplikált? - A Semalt szakértője, Natalia Khachaturyan tudja a helyes választ!

1 answers:

A sokszorosított tartalom hosszabb időn keresztül zavart okozott a SEO szakértők között. Úgy érzi, hogy a SEO bugbear-t ki kell küszöbölni, különben megszüntetheti webhelyének eltávolítását. Bár a duplikált tartalom büntetést von maga után, van egy olyan módja, amellyel a Google rangsorolási algoritmust alkalmaz, annak biztosítására, hogy a sokszorosított anyag ne befolyásolja a webhely más oldalát - cheapest dedicated server provider usa.

A Semalt , Natalia Khachaturyan tartalomstratégája azt állítja, hogy a Google nem rangsorolja a sokszorosított tartalmat, feltéve, hogy van egy olyan oldal, amely hasonló webhelyen népszerűbb. Ha webhelyének több oldala van ugyanazzal a tartalommal, akkor a Google nehezen próbálja kiválasztani a megfelelő verziót. Csak a tartalom egy változatát jeleníti meg a keresési eredmények között, és a többi verzió rejtve van. Sok SEO szakértő ezt büntetésként látja. Három dolog történik egy ilyen forgatókönyvben:

  • A Google nem rangsorolja az oldalt;
  • Ezen oldal súlya elhanyagolható;
  • A helyszín megbízható minőségi és egyedi tartalomként fog megjelenni,

Ez a webmestereknek oka annak, hogy úgy érzi, hogy ez egy büntetés, de létfontosságú tudni, hogy ez nem minden keresőmotor foglalkozik. A sokszorosított tartalomban sokféle stratégiát alkalmaznak, de nem mindegyik a felhasználók és keresők érdekeit szolgálja.

Számos olyan hálózatot használtak a webhelyek, amelyek kifejezetten a tartalmak megismétlésére szolgáltak abban a reményben, hogy ez megakadályozhatja a keresési forgalmat. Nem szándékoznak értéket hozzáadni a webhelyhez, és általában nem adnak hozzá értéket. Meg kell fontolnod a tartalom tömegét, hogy dolgozzon ki egy tervet arról, hogy honnan jött a kereső. A többszörözött tartalomnak számos típusa van:

Másoldalak

Webhelytulajdonosként értékes tartalmat találhat egy másik webhelyen..Miután elolvasta a tartalmat, úgy érzi, hogy meg szeretné osztani azt a webhelyén. Ez azonban nem jó ötlet, hiszen ez nem az eredeti tartalmad, és rosszul értékelni fogják. Végső soron ez a gyakorlat a webhelye domain-pontszámának általános csökkenéséhez vezethet.

A probléma megoldásához a leghatékonyabban egy tartományon belüli kanonikus címke. Adja hozzá, hogy megmutassa, hogy az eredeti tartalom egy másik webhelyen található. A keresőmotorok majd tudják, hogy a tartalom másolódott, és szándékosan a webhelyén található.

Fel kell ismernünk, hogy ebben az esetben a kapcsolat összes súlya a tartalom forrásához fog vezetni. Így ha sok kapcsolatot használsz, megtartja a súly kis százalékát. Ha az emberek szeretik a tartalmat, a látogatások száma a webhelyen meghaladhatja az oldal rangsorolásának csökkenését.

Dupla termékinformáció

Vegyünk egy olyan helyzetet, ahol Ön olyan vállalat tulajdonában van, amely különböző gyártók termékeit kapja. Szüksége lesz arra, hogy információt, például leírást, specifikációt és képet bocsásson rendelkezésre a webhelyén. Ön adja meg a pontos információkat a gyártó által megadott módon.

Hogyan kell kijavítani: meg kell választanod a webhelyedet. Le kell írni a leírást, és közzé kell tennie egyedi termékfájlokat, amelyeket más webhelyekről, például termékértékelésekről kaphat.

Hátrány: a stratégia időigényes lehet, mivel hasznos információt kell gyűjtenie a termék leírására.

Többoldalas terméklista

Ez magában foglalja az URL-ek generálását, vagy ha a webhely számos olyan oldalt tartalmaz, amely leírja a hasonló alapvető termékeket.

Hogyan oldja meg a problémát: például, ha öt tétellel foglalkozik és új URL-t generál mindegyik alkalommal, amikor az elemet valószínűleg méret és ár szerint rendezi az ábécés sorrend helyett, kevesebb oldal lesz ugyanazzal a tartalommal különböző URL-eken.

A sokszorosított tartalom stresszes lehet. Ha korán tudatában van a problémának, akkor segít megoldani, mielőtt befolyásolná a rangsorolását. Ön képes lesz arra, hogy dolgozzon ki terveket arról, hogyan lehet biztosítani, hogy a súly átmásolás révén ne legyen jelentős hatással a rangsorára. Ezeknek a kérdéseknek a megoldásai időigényesek lehetnek, de érdemesek arra, hogy magas megtérülést generáljanak minden webhelyén.

November 29, 2017