Back to Question Center
0

Frissített tippek és trükkök arról, hogyan távolíthatja el a referrer spameket a Google Analytics szolgáltatásból

1 answers:

A Referrer Spam a spammálóktól érkező hamis látogatásokra hivatkozik, amelyek célja a kereső optimalizálásának javítása. Ivan Konovalov, a Ügyfél sikertelensége elmagyarázza, hogy a referrer spam a Google Analytics adatait és jelentéseit lecsökkenti, ami megnehezíti a marketingesek számára az eredmények elemzését és a hatékony üzleti döntéseket.

A referrer spam megértése

Egyes webmestereknek szembe kell nézniük azzal a kihívással, hogy megértsék, hogy a referrer spam hatással van a statisztikákra és miért fontos a referrer spam eltávolítása a Google Analytics szolgáltatásból. Az utóbbi években a legtöbb weboldal és a Google Analytics-fiókok hatással voltak a szellemes spamre. Éppen ezért, ha azonosítottad a webhelyen lévő forgalmat, amely más oldalakból származik, akkor itt a megfelelő idő. A legtöbb esetben a referrer spam által érintett fiókok a zéró munkamenet időtartama és a nagy visszafordulási arány mellett jelennek meg - updated subtank mini by kangertech.

Miért támadók küldenek ajánlott spameket GA-fiókjába

  •  A SEO rangsor fejlesztése 

A webhely hivatkozási statisztikáinak közzétételével befejeződik a kapcsolat a spammerek rosszindulatú webhelyére. Ahogy a keresőmotorok feltérképezik webhelyét indexelés céljából, a webhelyen lévő linkeket is értékelik. A népszerűség kapcsolata kulcsfontosságú tényező a keresőmotorok szempontjából. A linkek a spammerek javát szolgálják, ahol az algoritmusok magas rangúak.

  •  Megragadni a potenciális látogatók figyelmét 

Az Önnek küldött linkekre kattintva a spammerek gyorsan megsemmisíthetik a napot, mivel a spammy linkek rosszindulatú programokat és hirdetéseket tartalmaznak. A legtöbb esetben a spammerek átirányítják a látogatókat a rosszindulatú weboldalakra, azzal a céllal, hogy termékeket és szolgáltatásokat értékesítsenek.

  • Hogyan érinti a referrer spam a GA-fiókodat

A hamis referrer látogatások nagyon idegesítőek és dühítőek. A látogatások zavarják a Google Analytics-jelentéseket, de nem az Ön weboldalán. A referrer spam csak a spammerek előnyére szolgál. Csakúgy, mint a levélszemét-e-mailek, a naplózott spamek több időt igényelnek, amikor véglegesen blokkolják.

Referral Spam eltávolítás

 1. Szűrők használata a referencia-spam eltávolításához a GA-fiókból 

  • A Google Analytics-fiókra vonatkozó ajánlott levél eltávolítása nagyfokú éberséget és technikai know-how-t ír elő;
  • Elemezze fiókra vonatkozó jelentését, és adja hozzá a rendelkezésre álló spam webhelyeket a listához;
  • Nyissa meg Google Analytics-fiókját, és görgesse végig az "Adminisztrációs rész"
  • Hozz létre új szűrőket. Ebben az esetben használja az előre definiált típust;
  • Hozzon létre egy tesztszűrőt, hogy elkerülje a hitelesítő adatok elvesztését, amikor eltávolítja a levélszemetet a fiókjából;
  • Rendszeresen adjunk hozzá új szűrőket, hogy blokkolhassuk a referrer spameket;

 2. Segédszűrő  használata

A szegmens létrehozása segíti a korábbi spam szűrését, valamint magabiztosan szembenézni a közönséggel és mérni a forgalmi forrásait. A szegmens létrehozásakor ne felejtsd el nevezni, hogy hűvös eredményeket érj el.

 3. A gazdagép és a .htaccess fájl használata 

Használja a gazdagép-szűrőket és a .htaccess konfigurációs fájlt, hogy távolítsa el a referrer spam-et, amely az Ön GA-fiókjában megdönt. A pluginekkel ellátott szűrők blokkolják a naplózást a jövőben a fiókjában. Az .htaccess fájl technikát azonban a megfelelő technikai ismeretekkel rendelkező marketingszakemberek támogatják. A folyamat helytelen végrehajtása leállhat a webhelyén.

A referrer-spam a Google Analytics adataival való eltérítésre és a hamis forgalmat irányítja a webhelyére. A hostnév szűrők, szegmensek és .htaccess fájl segítséget nyújtanak pontos adatok eléréséhez GA-fiókjában. A fent kiemelt technikák segítségével megbízható statisztikákat kaphat a Google Analytics-fiókjában.

November 30, 2017
November 30, 2017