Back to Question Center
0

Hűs tippek a Semalt, hogyan tilthatja le a referrer spameket a naplófájljaidból

1 answers:

Szintén naplózott spamként is ismert, a referrer spam egy spamdexing technika, amely magában foglalja a többszörös webhelykérelmeket a hamis hivatkozó URL használatával. A spammerek hamis hivatkozói URL-eket használnak arra, hogy kéréseket küldjenek a hirdetni kívánt webhelyekre. Hosszú távon a spammerek végül nagy összegeket keresnek a reklámdíjért.

Ivan Conovalov, a Semalt Ügyfél Menedzsere elmondta, hogy a tartalom és a digitális marketing modern világában naponta több hamis hivatkozási levélről számolnak be. A naplófájlok célzása után a levélszemét a naplófájlokat használhatatlanná és irrelevánsabbá teszi. Amikor a digitális marketingről van szó, a naplófájlok nagyon fontos szerepet játszanak azáltal, hogy segítenek a webmestereknek elemezni a webhelyükön és a munkamenet időtartama alatt látogató ügyfelek számát.

Hogyan működik a referrer spam

Nyilvánvaló, hogy a Google a referrer spam-ekről szól. Mivel a fekete kalap technikaként szerepel, a Google bünteti a webmestereket és a bloggereket, akik kihasználják a referrer spam használatát, növelve webhelye forgalmát és rangsorolni a keresőmotor algoritmusait. A közelmúltban egyes bloggerek és webmesterek weboldalaik minden oldalán hivatkozókat mutatták be. A bloggerekkel jól ismert oka miatt a legutóbbi hivatkozók listája számos webhely szerves részévé vált .

A pókok naponta összegyűjtik az oldalak tartalmát az indexeléshez. Számos keresőmotor pókok a link népszerűségét használják a webhelyek rangsorolására a kulcsszavak átalakításához. A webmesterek és a bloggerek kihasználják a helyzetet, feltételezve, hogy a tartalmukba ágyazott hivatkozó URL-cím hozzáfűzi a jó értéket..A forgalmuk növelése érdekében a marketingszakemberek szoftvereket is használnak, hogy oldalakat és webhelyeket látogassanak meg egy hamis hivatkozói fejléc segítségével.

A hamis látogatók eltérítik a jelentéseket, amelyek elmagyarázzák, hogy a potenciális felhasználók hogyan találtak egy oldalt, a munkamenet időtartamát és a beérkezett valódi látogatók számát. Mint marketinges, talán végül úgy látja, hogy a rangsor drasztikusan csökken a naplózott spam használatával. A legtöbb esetben a Google teljesen eltávolítja a webmestereket fekete kalap trükkök és technikák segítségével a keresőmotorok rangsorolásából.

A referrer spam eltávolítása a naplófájlokból

  • A nem indexelhető referrer log

A webmesterek és a tartalom-marketingesek kedvenc technikái a referrer spam eltávolítására szolgálnak. A nem indexelhető hivatkozási napló használata a legegyszerűbb. Ne jelenítsen meg vagy tartalmazzon referrereket a webhelyén elérhető összes oldalra. Ha nem tünteti fel a referrer spam-et webhelyoldalain, akkor a keresőmotorok figyelmeztetni fogják, hogy figyelmen kívül hagyják az ajánlott naplót.

  • .htaccess fájl használata

Ha gyanús URL-t azonosítottak a webhelyén, akkor fontolja meg, hogy a .htaccess konfigurációs fájlt egy lövésnek tekintsük. Ez a konfigurációs fájl egyszerűen fekete listákat és blokkolja a naplózást a webhelyéről. Ahhoz, hogy egy .htaccess fájlt futtasson a webhelyére, futtasson egy Apache mod-rewrite-t. A .htaccess fájlt használó webmesterek könnyen blokkolhatják a pornó, a szerencsejáték, a pénzügyek vagy bármely más speciális webhely által okozott spameket.

Bizonyos technikákat fejlesztettek ki, hogy segítsenek a bloggereknek és a marketingeseknek letiltani a referrer spam-et. A .htaccess konfigurációs fájl és a nem indexelhető hivatkozási napló kombinációja tökéletesen működik számos webmester és digitális marketingszakértő számára. Ne engedje, hogy a referrer spamek a hasz- nálati fájlt használják. Használja a fent leírt technikákat, hogy letiltja a referrer spam-et Source .

November 29, 2017