Back to Question Center
0

Miért "a csali és a kapcsoló" többet árt a jónak? Szakmai vélemény a Semalt, Natalia Khachaturyan szakértőjétől

1 answers:
Semalt , Natalia Khachaturyan tartalomstratégiája azt állítja, hogy a csali és kapcsoló marketing technikája hosszú ideje működik, és évekkel ezelőtt működött. De most nem is érdemes. A fogyasztók kétszer annyira okosak, mint régen, és olyan trükkök, amelyek már nem olyan hatékonyak, mint korábban.

Hogyan működik a "csali és kapcsoló"

Ahhoz, hogy világos legyen, a csali és a kapcsoló az a szándékosan reklámozott termék, hogy nincs raktáron, és amikor megrendelést hajtanak végre, ahelyett, hogy eleget tesz a megrendelésnek, megpróbál egy hasonló terméket eladni, amely gyakran magasabb a költség. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleket alacsony árú termékkel "csaladtak", és amikor a boltban vannak, a kiskereskedő most megpróbálja "átkapcsolni" a terméket egy másikra magasabb áron - bulletin de paie gratuit.

Az ötlet rossz és etikátlan, különösen az ügyfél szempontjából. Ez azonban jól tűnhet a marketingesnek. Ezért nevezik hamis reklámnak. Természetesen sok kisvállalkozó is tudatlanul vesz részt, míg a többiek céltudatosan csinálják.

Annak elkerülése érdekében, hogy ezzel a megtévesztéssel bajba kerüljenek, egyes kiskereskedők általában a hirdetés alján nyilatkozatot tesznek, amely csak korlátozott számú termékről áll rendelkezésre. Így megpróbálják visszatartani a hátukat, és azt mutatják, hogy csak kifogytak az adott termék után a hirdetés közzététele után, és megpróbálják felajánlani a rendelkezésre álló adatokat.

Egy másik trükk, amelyet egy marketinges használhat a hamis reklámok elhárításához, hogy a reklámozott termék a készleten van, de még mindig próbálja meg először a kapcsolatot..

Bár nincs semmi baj a vevők vonzásával vagy "csalogatásával" kapcsolatban, az igazi probléma abban rejlik, hogy váltogatják a hirdetéseket. Egy másik ehhez hasonló technika az, amit "csalit és adni" lehet. Itt a vállalat az igényelt termék értékesítése előtt felkéri az ügyfél e-mail címét. Valóban nincs semmi baj ezzel a technikával, mivel a terméket nem kapcsolja be. Az e-mail cím megszerzése nem rossz. Mint korábban említettük, az egyetlen probléma a váltás.

Közös csali és kapcsoló marketing balesetek

Nem minden csalétek és kapcsoló cégek szándékosan végzik ezt. Néhányan tévesen alkalmaztak ilyen gyakorlatot. Íme néhány általános technika, amelyet elfogadnak:

  • A termék forgalmának felhívása a versenytárs nevével

Ez általában akkor következik be, amikor leírja a termékét, mint a versenytárs termékét. Ez megzavarja az ügyfeleket, hogy kattintsanak a linkre, gondolva ez egy másik termék. Például, ha laptopjaik márkája Hughes Paul, és HP-laptopként írja le őket, az ügyfelek hibát fognak felírni a híres Hewlett Packard laptopok számára, és kattintsanak a linkre.

  • Nem kapcsolódó vagy önkényes kulcsszavak használata a SEO csalik és kapcsolók számára

A magas rangú licitálás során egyes marketingesek olyan kulcsszavakat használnak fel, amelyek irrelevánsak az üzleti tevékenységükhöz, csak azért, mert kevés a verseny a kulcsszavak körül. Ezek a marketingesek csak az expozíció iránt érdeklődnek.

Meg kell értened, hogy míg Ön a rangsorban olyan magas, amilyet vágysz, akkor nem válik az eladásokért. Nem vállalkozik az értékesítésre? Gondolj erre, ha eladja a laptopokat, és a SEO-hez nyomtatókhoz kapcsolódó kulcsszavakat használ, azoknak, akik nyomtatókat akarnak vásárolni, feltétlenül kattinthatnak a linkre, és meglátogatják weboldalaikat, de nem fognak megrendelni, mert nem adják el a nyomtatókat !!!

Tudatában van annak, hogy a hirdetés minden online kattintásáért felszámolásra kerül, függetlenül attól, hogy eladásra kerül-e, vagy sem? Ez a drága technika az úgynevezett fekete kalap taktika a SEO kifejezés. Ezzel a technikával a "100% forgalom és 0% értékesítés" felé halad.

November 29, 2017