Back to Question Center
0

Ön fáradt a keresőmotorok által feltérképezte webhelyét? - Állítsa le őket a semalt!

1 answers:

A keresőmotorok szinte minden nap megváltoztatják algoritmusukat, és ezek a változások nem mindig felelnek meg a webmestereknek és a bloggereknek. Mindig van esély arra, hogy webhelye betiltásra kerüljen a frissített keresőmotorokra vonatkozó irányelvek miatt. Ráadásul valószínűleg befolyásolják a geo-specifikus keresési eredményeket és a személyre szabást. Jó, ha több weboldalt blokkol a Google, a Bing és a Yahoo keresési eredményei között, hogy a weboldalak könnyen megjelenjenek. Jason Adler, a Semalt Ügyfél Menedzser menedzsere azt mondja, hogy szerencsére van bizonyos módja annak, hogy egyes weboldalakat letiltson a keresési eredményekből. Néhányat az alábbiakban tárgyaltunk.

1. Személyes weboldal blokklista:

A személyes weboldal blokklistáinak létrehozása a Google Chrome-ban könnyű, mint az ABC. Ehhez telepítenie kell a Google bővítményt; ha telepítve van, látni fogja azt a lehetőséget, hogy blokkolja azokat a weboldalakat vagy URL-eket, amelyek a leggyakrabban bosszantják, és a Google keresési eredményeiben kihagyják webhelyét. Miután rákattintott a Blokk opcióra, ezek a webhelyek azonnal eltűnnek a Google keresési eredményei közül. Ne felejtsük el, hogy ezek a webhelyek megjelennek a Yahoo és a Bing keresési eredményei között, ami azt jelenti, hogy nem tudja letiltani őket más keresőmotorok használatával.

2. Blokkolja az aktuális állomást a keresőmotorok közül, például a Google.com:

Könnyű letiltani az aktuális állomást a Google-tól..com. Ha megnyitod a Google Chrome beállításai részt, blokkolhatod a gyanús vagy felnőtt webhelyeket a BlockIt gombra kattintva. Ha rákattintasz a Show opcióra, ugyanazok a webhelyek ismét megjelenik a Google keresési eredményeiben.

Ha meg szeretné tekinteni a közelmúltban blokkolt webhelyek listáját, egyszerűen csak kattints az eszköztár Blokk lista ikonjára. Ez általában narancssárga színnel jelenik meg, és kézikon van.

3. Webspam jelentés plugin:

A fenti két módszer mellett a Webspam jelentés bővítmény is jó. Ez lehetővé teszi, hogy a gyanús és felnőtt webhelyek spamként jelennek meg. Valójában ez a legegyszerűbb és legegyszerűbb lehetőség, mivel annyi webhelyet és blogot jelenthet, amennyire csak lehetséges. Ha a spam-jelentéseket elküldik a Google-nak, a keresőmotor végül büntetik és blokkolják a webhelyet az eredményekből.

Ezzel a kiterjesztéssel letilthatja az összes nem kívánt és gyanús eredményt a Google keresőmotorából. Sajnos ez a plugin nem működik jól a Safari és más böngészők esetében. Ez azt jelenti, hogy csak akkor használható, ha a weboldalakat a Google Chrome segítségével böngészi, és ez a böngésző az elsődleges lehetőség.

4. Firefox felhasználók számára:

Ha Firefox-felhasználó vagy, olyan hasonló bővítményeket telepíthet, amelyek blokkolják az összes nem kívánt webhelyet a keresési eredményekből. Például, ha van WordPress webhelye, ellenőrizheti egy olyan pluginot, amely blokkolja a nem kívánt webhelyeket a Firefox keresési eredményei között. A teljes telepítés után aktiválhatja a bővítményt, és blokkolhatja vagy megszüntetheti azokat a webhelyeket és blogokat, amelyeket nem kíván megjeleníteni a Google keresési eredményei között.

Mindezek a módszerek könnyen követhetők és hatékonyak minden típusú weboldal, blog és közösségi média oldalak számára Source .

November 29, 2017