Back to Question Center
0

Rántott tartalom és hogyan befolyásolja webhelyét ranglisták - Semalt, Natalia Khachaturyan szakértője

1 answers:

A kaparás tartalmát úgy lehet leírni, mint az interneten más helyekről történő tartalomszedés, és a saját weboldalon történő közzétételként történő közzététel. Rengeteg olyan weboldal van, amely tartalmaz más weboldalak tartalmát. Egyes webhelyek egy másik webhelyről származó cikkeket vesznek fel, és saját munkájukként teszik közzé őket, mások pedig a teljes weboldal másolásáig terjednek - your own business logo.

Ez a viselkedés ellentétes a Google által meghatározott iránymutatásokkal, valamint az Egyesült Államok és számos más ország szerzői jogi törvényeivel. A legtöbb tartalomfelhalmozó ember rájön, hogy rosszul csinálják. Tehát ha nem hiszed, hogy tartalmat kapsz, akkor valószínűleg nem.

Semalt , Natalia Khachaturyan tartalomstratégája azt mondja, hogy ha el szeretné távolítani a lekicsinylött tartalmat, tanácsos óvatosan járjon el, ha más weboldalakról kíván megjeleníteni. Előfordulhat, hogy a webmesterek "twitter feed" vagy "legfrissebb hírcsatornái" lehetnek az oldalsávon. Nem feltétlenül rossz. A legtöbb esetben az ilyen oldalak megjelenítése az oldalsávon rendben van. Ha túl sok információt jelenít meg túl sok forrásból, akkor fennáll a veszélye a Google irányelveinek.

Ez a következő kérdést hozza fel: mennyit túl sok? Nincs külön válasz erre a kérdésre, de tökéletesen érthető, hogy a más forrásokból származó tartalom nem haladhatja meg a webtartalom 10 százalékát Jó példa lenne egy tipikus blog, amely egy hírcsatorna oldalsávot tartalmaz: ha a blogbejegyzéseid túl rövidek, akkor valószínű, hogy a hírcsatornáknak több tartalma lesz, mint a blogja.

Tekintsük át, hogy egy keresőmotor hogyan nézne meg egy ilyen oldalt. Arra a következtetésre jut, hogy a legtöbb oldala nem eredeti tartalmú, vagy olyan ismétlődő tartalmú, mint a lábléc és a logó. Ennek eredményeképpen Ön a weboldal lehet, hogy nem tekinthető nagy erőforrásnak a tartalom tárgyához.

Tudnia kell, hogy a Google néhány példát vázolt fel arra, hogy mit is talál. Például olyan webhelyek, amelyek más tartalmak tartalmának másolása és közzététele más tartalmak tartalmának vagy értékének hozzáadása nélkül, tartaléptetőnek számítanak. Ugyanez érvényes olyan webhelyek esetében is, amelyek más weboldalak tartalmát másolják, majd kicsit módosíthatják, esetleg szinonimákkal, majd újbóli közzétételével. Megpróbálhatják módosítani a tartalmat az automatizált technikák, például a cikkcímkék használatával.

Hasonlóképpen, egyes webhelyek reprodukálhatják a tartalommenedzsmenteket más webhelyekről anélkül, hogy a felhasználók bármilyen formában vagy előnyökkel rendelkeznének. Ezek sértik a Google irányelveit, és súlyosan megbüntethetik érte.

A tartalom tördelése nem csak megáll az írott tartalomban. Ugyanez vonatkozik a beágyazott tartalmakra, mint például a képek, a videók és a média egyéb formái. Ebben az esetben egyes webhelyek beágyazhatják ezt a tartalmat más webhelyekről anélkül, hogy feltétlenül jelentős értéket hoznának a felhasználónak. Ez is súlyosan bünteti a keresőmotorok. Ez csak sérti a rangsorát a keresőmotorokban, nem pedig segít.

November 29, 2017