Back to Question Center
0

Semalt - 3 tipp az URL-paraméterek eltávolításához a Google Analytics jelentésekből

1 answers:

A Google Analytics-paraméterek alkalmasak arra, hogy nyomon kövessék az online marketing erőfeszítéseket. Ha a Google Analytics-fiókja olyan egyedi oldalak százezrei és ezreibe kerül, amelyek valójában nem léteznek, az esélye az, hogy a csúnya URL-ek zavarják az adatokat. Az ilyen URL-ek nem látszanak normálisnak, és a paraméterek ismétlődően egy URL-hez vannak csatolva. Ennek eredményeképpen a látogatók nagy része átkerül az Ön tiszteletére, és növelnie kell a látogatók számát azáltal, hogy eltávolítja a csúnya URL paramétereket a Google Analytics jelentésekből.

Ehhez figyelembe kell venni a következő tanácsokat, amelyeket Oliver King, a Semalt vezető szakértője

ír elő.

1. Lekérdezési paraméterek kizárása:

Ellenőrizze a nyelv vagy a munkamenet adatai URL-jét, és kizárhatja a lekérdezési paramétereket. Először is meg kell határoznia, hogy mely URL paraméterek használhatatlanok, és ki kell zárni a jelentésekből. A következő lépés, hogy ellenőrizze a Google Analytics-fiókban található Nézetbeállítások lehetőséget, és adja hozzá a kizárni kívánt lekérdezési paraméterek listáját. Lehetőség van néhány percen belül megtisztítani őket. Ehhez módosítania kell a Google Analytics-fiók beállításait, és szűrőket kell létrehoznia az összes csúnya URL paraméterhez. Ha új Google Analytics-fiókot szeretne létrehozni, előfordulhat, hogy félt az adatok összekeverésével egy másik Google Analytics-fiókkal..A zavarok elkerülése érdekében menjen a meglévő vagy új Google Analytics-fiókjának Profil szakaszába, és adja hozzá az URL-paramétereket a különböző szűrőkhöz. Miután hozzáadta őket, ne felejtse el menteni a módosításokat, és várjon egy kis időt arra, hogy az adatok az új vagy meglévő Google Analytics-profilba kerüljenek.

2. Szűkítse a webhely keresését:

Biztosítania kell a webhely biztonságát a Google Analytics jelentésben szereplő keresési lekérdezési paraméterek kizárásával. A Nézetbeállítások menüben keresse meg a Webhely-keresési beállításokat, és kattintson a Strip lekérdezési paraméterek az URL-ekről gombra. Ne feledkezzen meg arról, hogy a Google Analytics-fiókok semmilyen módon nem dolgozzák fel újra az adatokat. Más szavakkal, nem lehet eltávolítani a paramétereket az előző adatokból. Ez azt jelenti, hogy az elért adatok az URL-paramétereket eltávolítják.

3. Összehangolja a kezdőlapot és a zárójeleket:

Ha a webszerver olyan honlapot szolgál fel, amely úgy néz ki, mint az index.php fájl, akkor meg kell szilárdítania a kezdőlapot és a zárójeleket. A Google Analytics el tudja távolítani a domaineket, mint például az olaszegg.com webhelyet, és ellenőrzi az URL-karakterlánc fennmaradó részeit, hogy megszámolja az egyedi oldalak teljes számát. Ennek eredményeként a dinamikus URL paraméterek egyedi oldalakat hozhatnak létre a Google Analytics számára a rögzítéshez.

Végső gondolat:

A Google Analytics az Ön több URL-jét egyedi oldalakként fogja bejelenteni. Így a jelentésben több száz-ezer egyedi oldalnézet jelenik meg, amely nem létezik, és nem nyújt értéket az Ön vállalkozásának. Lehetséges, hogy az URL-paraméterek nem biztosítják az átlátható információkat. Például a termékszámokkal, kedvezményekkel és árkódokkal rendelkező URL-paraméterek nagy részét a Google Analytics-fiók egyedi oldalnézetei ismerik fel Source .

November 29, 2017