Back to Question Center
0

Semalt: A különböző trójai típusok és hatásuk

1 answers:

Frank Abagnale, a Ügyfél sikertelensége azt állítja, hogy trójai készültek az online felhasználók bankinformációjának ellopásához. Ezek a botok e-mailen, keyloggereken és pop-up hirdetéseken keresztül terjednek. Számtalan zombi számítógépet használ a billentyűleütés naplózására, valamint célzott bankszámlák megtámadására és magánadatok lopására - cheap virtual private server linux. A trójaiak összegyűjtik az információkat, és az FBI nyilvánosságra hozta, hogy felkutatott egy számítógépes bűnözőt, aki Zeuszt használta, hogy több mint 20 millió dollárt vett a kanadai bankoktól.

Különböző trójai típusok:

A trójaiak teljesítményük és támadási típusuk alapján különböző kategóriákba sorolhatók.

1. Backdoor

A hátsóajtó trójai a hackereknek lehetőséget ad a készülék vezérlésére és számos számítógép kompromittálására. Lehetővé teszi a létrehozó számára, hogy számos olyan feladatot hajtson végre, amelyet a legjobban szereti, beleértve a fájlok küldését, indítását, törlését és fogadását, a számítógép újraindítását és az adatok megjelenítését. A hátsó trójai trójaiak széles körben használatosak az áldozati számítógépek csoportjainak összekapcsolására és zombi vagy botnet hálózatok létrehozására.

2. Exploit

Az Exploit olyan trójai program, amely rosszindulatú adatokat és kódokat tartalmaz, és előnyökkel jár a számítógépen vagy mobileszközön belüli sebezhetőségekkel szemben.

3. Rootkitek

A gyökérkészleteket speciális tárgyak és tevékenységek elrejtésére tervezték a gépén. Elsődleges célja, hogy rosszindulatú dolgokat terjesszen el a világhálón, és meghosszabbítsa az időtartamot, amikor a programjai megfelelően töltődnek be.

4. Trojan-Banker

Ez a trójai egy olyan fajta, amely segíti a hackerek számára a különböző felhasználók fiókadatait, a hackerek pedig ezt az információt használják az online bankok, hitel- és betéti kártyák, valamint e-fizetések rendszerek.

5. Trojan-DDoS

A Trojan-DDoS felelős a DoS (Denial of Service) támadásokért a célzott webcímek ellen. Többszörös kéréseket küld a felhasználóknak, és számos számítógépes eszközt fertőzi meg.

6. Trojan-Ransom

Rendszeresen ellenőriznie kell a rendszer teljesítményét és tevékenységét, hogy a szabálytalan viselkedés megszabaduljon. Minden eszközt és szoftvert frissíteni kell, különösen a biztonsági javításokat.

7. Trojan Vigilance

A felhasználókat arra kell felkészíteni, hogy tartózkodjanak azoktól a tevékenységektől, amelyek veszélyt jelentenek a bot fertőzések és a rosszindulatú programok támadásaival szemben.

8. Trójai SMS

A trójai SMS pénzt fog fizetni, és minden nap SMS-t küld a mobilszámodról a prémium sebességű telefonszámokra.

9. Trojan-Spy

A trójai kémek azok a programok, amelyek automatikusan telepítik a rendszereket, és megcsalják a kulcsszavakat, készítenek képernyőfelvételeket és listákat kapnak az összes futó alkalmazásról.

Javasolt víruskereső, anti-trójai programok és kártevők elleni védelem

A legmegbízhatóbb antivírus programok a Kaspersky, az ESET Nod32, az Avast, az AVG, a BitDefender, az Antivir és a Trend Micro. Az anti-malware programok közé tartozik a Malwarebytes, az Emsisoft és a Zemana. Tudod letölteni és kivonat bármelyik vírusvédelmi vagy anti-malware programok megszabadulni a trójai botnet néhány percen belül. Mindegyik információ arról tájékoztat, hogy a trójai programok rosszindulatú programokat fertőznek meg, és ne felejtse el futtatni a szkennelést minden alkalommal, amikor bekapcsolja a számítógépet.

November 29, 2017