Back to Question Center
0

Semalt: A pop-up blokkolása, kivételek hozzáadása és hibaelhárítás a Mozilla Firefox-ban

1 answers:

A következő cikkben Max Bell, a Semalt Ügyfél Menedzser elmagyarázza a Mozilla Firefox böngészőben megjelenő előugró ablakok ellenőrzéséhez szükséges beállításokat.

Mi a pop-up?

Az előugró ablakok böngészőablakok, amelyek az Ön engedélye nélkül automatikusan megjelenik a böngészőben. Soha nem töltik be a teljes képernyőt, és nem jelenhetnek meg az aktuális oldal tetején vagy alatta (pop-unders) - does long term care insurance have cash value. A Firefox egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a felugró ablakok és a pop-unders beállítások ellenőrzését. Ha meglátogatja a beállítások oldalt, akkor előfordulhat, hogy az előugró blokkoló funkció alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ha a felhasználó korábban nem utasította el a Firefox információs sávot, akkor jelenik meg bármikor, amikor a böngésző blokkolja a felbukkanó ablakot. Egy blokkolt előugró ablak ikonja is megjelenik az aktuális címsávban.

A felbukkanó blokkolási lehetőségek eléréséhez kattintson a Beállítások gombra az információs sávon vagy a címsorban lévő ikonon. A következő lehetőségek közül választhat:

 • Az aktuális webhelyen megjelenő előugró ablakok engedélyezése vagy blokkolása;
 • Módosítsa az előugró blokkolási lehetőségeket;
 • Válassza ki, hogy nem jeleníti meg az üzenetet a blokkolt előugró ablakról
 • A blokkolt előugró ablak részleteinek megjelenítése

A webhelyen megjelenő előugró ablakok letiltása zavarhatja a más webhelyeket. Bizonyos webhelyek néhány fontos funkcióját pop-up-okat használják. Ha letiltja az előugró ablakokat, letiltja ezeket a funkciókat. Annak engedélyezéséhez, hogy egyes webhelyek megjelenjenek az előugró ablakok böngészése közben, meg kell adnia az egyes webhelyek listáját azoknak, amelyek megjelenhetnek pop-up-okban.

A pop-up blokkolása nem mindig működik..Egyes webhelyek tudják, hogyan kell használni a feltárt módszereket, ami megnehezíti a Firefox számára, hogy megakadályozza a pop-up megjelenését még a blokkolás után is.

A pop-up blokkoló beállításait itt találhatja meg:

1. A pop-up blokkoló beállításainak elérése

 • Kattintson a jobb felső sarokban lévő menü gombra, és válassza a Lehetősítő menü Beállítások parancsát;
 • Érintse meg az Adatvédelem és biztonság panelt;
 • Törölje a Blokk felugró ablakok Engedélyek szakaszában történő kijelölését.
 • A Kivételek fülön egy új párbeszédablak jelenik meg, ahol beírja az engedélyezni kívánt webhelyek listáját;

A párbeszédpanel kéri, hogy:

 • Engedélyezi: segít egy weboldalt hozzáadni egy kivétellistához;
 • Webhely eltávolítása: lehetővé teszi, hogy eltávolítson egy webhelyet a kivétellistáról;
 • Minden helyszín eltávolítása: eltávolítja az összes weboldalt a kivétellistáról;

2. Mi történik, ha egy pop-up nem blokkolódik?

Először ellenőrizze, hogy a pop-up Firefox-ból származik-e. A megjelenés tájékoztatja Önt arról, hogy a pop-up a Firefox böngészőből származik-e. Ha a felbukkanó ablakban megjelenik egy felkiáltójel a körben, akkor az előugró ablak a Firefoxból származik. Hiánya azt jelenti, hogy esetleg rosszindulatú programok áldozata lett volna a számítógépeden, amely a pop-upok forrása.

Másodszor, ellenőrizze, hogy a webhelyet hozzáadja-e a kizárások listájához. Kövesse az eljárást a pop-up blokkolási beállítások eléréséhez, és nyissa meg a Kivételek párbeszédpanelt. Ha az előugró ablakokat okozó webhely a kivétellistában található, kattintson a Hely eltávolítása lehetőségre, majd mentse és zárja be az oldalt.

Néha az előugró ablakok a Firefox szándékos mozdulata annak biztosítására, hogy ne blokkolja a felugró ablakokat azokhoz a webhelyekhez, amelyek megkövetelik számukra a munkát. Ezért határozza meg, hogy az ablak megjelenik-e az egér kattintása vagy a billentyű megnyomása után. Ha igen, és a pop-up blokkoló funkció be van kapcsolva, akkor nem kell aggódnia.

Ha az előugró ablakok úgy tűnnek, mintha ablakok lennének, de tényleg nem, akkor a Firefox nem tudja megállítani őket.

Végül, ha megjelenik egy felugró ablak a Mozilla megnyitásakor, kérve, hogy vegyen részt egy SurveyGizmo felmérésben, ez egy vállalat vetted a programot, és a Firefox nem fogja megakadályozni.

November 29, 2017