Back to Question Center
0

Semalt bemutatja három egyszerű lépést a rosszindulatú programok felkarolásának és spamszemének megelőzésére

1 answers:

Ha az internetet naponta böngészi, ismeri az előugró hirdetéseket, a rosszindulatú programokat és a spameket. Ezek a furcsa hirdetések különböző formában érkeznek, és megpróbálnak eladni bizonyos termékeket vagy szolgáltatásokat. Bár a márkák és jó hírű e-mailek és előugró ablakok legitimek és biztonságosak, az illegális rosszindulatú programokat előidéző ​​spamek és előugró ablakok létrehozásával kapcsolatos adware programok telepítik a kémprogramokat és eltérítik a webböngészőt. A személyes adatokat is rögzítik, például a hitelkártya adatait és a PayPal azonosítót - commercial appraisal form types.

Oliver King, a Semalt Customer Success Manager elmondta, hogy a levélszemét vagy levélszemét költséges hirdetési forma. Ha a beérkező levelek között olyan üzenetek vannak, amelyek nem ismertek olyan vállalatoktól vagy személyektől, akiknek a számítógépén rosszindulatú programokat találtak. Az azonnali üzenetküldés és az e-mailek a rosszindulatú programok és a kémprogramok terjedésének híres módjaivá váltak. A spammerek trükkösek a rosszindulatú tevékenységekre, és szinte naponta sok értelmetlen és használhatatlan e-mailt küldenek. A Google osztja meg, hogy több mint nyolcvanmillió spam levél érkezik minden nap, de lehetséges, hogy megszabaduljon a rosszindulatú programok előugróiról és a levélszemétről három egyszerű lépésben.

1. lépés: Távolítsa el a nem kívánt programokat a Google Chrome böngészőből (csak Windows) :

Ha Linux vagy Mac eszközt használ, előfordulhat, hogy nem érheti el ezt a lépést..És ha elsődleges böngészőként használja a Google Chrome-ot, akkor könnyen eltávolíthatja vagy megakadályozhatja a rosszindulatú programok felugró ablakokat és a levélszemetet a következőképpen:

  • Telepítse az Adblock Plus-hoz hasonló plugint, és távolítsa el az összes nem kívánt programot az Eltávolítás gombra kattintva. A Google Chrome segít eltávolítani a rosszindulatú programokat, beállítani az alapértelmezett beállításokat és kikapcsolni a bővítményeket.
  • Ne felejtse el újraindítani a számítógépet, miután telepítette és aktiválta ezt a plugint.
  • A megbízható bővítmények bekapcsolásához menjen a További eszközök - Bővítmények lehetőségre, és kattintson az Enable (Engedélyezés) gombra.

2. lépés: A nem kívánt programok eltávolítása az összes számítógépen:

Ha nemrég vásárolt vagy letöltött egy víruskereső vagy rosszindulatú programot, akkor futtassa azt, hogy minél hamarabb eltávolítsa az előugró hirdetéseket és a levélszemetet.

  • A Mac számítógépen lépjen a Mappa opcióra, és kattintson az Alkalmazások gombra.
  • Keresse meg azokat a felbukkanó hirdetéseket vagy spameket, amelyeket nem ismersz fel, vagy nem akarsz eltávolítani.
  • Kattintson a Move to Trash (Áthelyezés a kukába) gombra, és kattintson az Empty Trash (Eltávolítás) gombra, hogy azonnal eltávolíthassa a rosszindulatú programokat.

3. lépés: Állítsa alaphelyzetbe a böngésző beállításait az összes számítógépen:

A böngésző beállításait bármely számítógépen visszaállíthatja a következő módszerrel:

  • Nyissa meg a Firefox vagy Chrome böngészőt a számítógépen.
  • Kattintson a Settings (Beállítások) lehetőségre, és lépjen a Advanced (Speciális) területre.
  • A következő lépés a Reset (Reset) gombra kattintva, és a Mentés gomb megnyomásával megerősítheti a műveleteit.

A rosszindulatú programokkal vagy kémprogramokkal érkező üzenetek bármely forrásból érkezhetnek, így a fenti módszerek mindegyikét eltávolíthatja. Függetlenül attól, hogy gyanús e-maileket kap, vagy bosszantó pop-upeket lát, képes lesz megszabadulni tőlük és biztonságban és biztonságosan böngészni az internetet. Eközben soha nem szabad megnyitni az ismeretlen feladó e-mailjeit és szöveges üzeneteit

November 29, 2017