Back to Question Center
0

Semalt: Blokkolja webhelye tartalmát a meta címkékkel és a Robots.txt fájlokkal

1 answers:

Jason Adler, a Ügyfél Menedzser Semalt azt állítja, hogy az adatok biztonságossá tétele és megosztása az interneten keresztül lehetséges a Bing, a Yahoo és a Google megosztásaival . A titokban tartandó adatok tartalmazzák a kapcsolattartási adatokat, a PayPal azonosítót, a hitelkártya adatait, a felhasználóneveket és a jelszavakat. Az ilyen típusú információkat tiltani kell a Google és más keresőmotorok indexelésével. Ha webhelyének URL-jeit blokkolja, lehetséges, hogy leállíthatja a Google és más keresőmotorok bizonyos oldalak vagy cikkek feltérképezését. Ez azt jelenti, hogy amikor az emberek megkerülik a keresési eredményeket, nem fogják látni és megkerülni a blokkolt URL-eket. Emellett nem fogják tudni elérni a tartalmát, és megakadályozhatja, hogy sok cikk jelenjen meg a Google keresési eredményei között. Az alábbiakban letilthatod a weboldal tartalmának elérését:

A keresési indexelés blokkolása meta-címkékkel: A webhely HTML kódjában található nem indexes metacímkék használatával könnyen blokkolhatja az oldalak megjelenését a keresőmotorokban. A Googlebot feltérképezi az olyan oldalakat, amelyek nem rendelkeznek ezzel a metataggal, és az adott oldalakat a keresési eredményekből levonja. Tájékoztassunk róla, hogy ez a metatag csak akkor működik, ha a robots.txt fájlt nem változtatják meg.

A robots.txt fájlok blokkolása URL-címekkel: A Robots.txt fájl a webhely gyökereiben található, és jelzi a webhelyének azon részét, amelyre a keresőrobotok és pókok indexelésére nincs szükség. Használja a Robotok Kizárási Szabványát, amely protokoll egy sor parancsokkal jelzi, hogy hol és hogyan érhetik el a webes robotok a webhelyét. Robotok..A txt azt is megakadályozza, hogy a képek megjelenjenek a keresési eredmények között, de nem tiltják meg a felhasználóknak, hogy webhelyüket saját oldalukra kösse. Figyelembe kell venned a robots.txt fájlok korlátait és korlátozásait a szerkesztés előtt. Néhány mechanizmus biztosítja, hogy az URL-ek megfelelően vannak letiltva. A robots.txt utasításai irányelvek, ami azt jelenti, hogy nem érvényesíthetik a webrobotok viselkedését. Minden bejáró a saját módszerén értelmezi a szintaxist, és a robots.txt fájlok nem akadályozhatják meg a hivatkozások hivatkozását a többi webhelyről. A Google jó, ha követi a robots.txt fájlok irányelveit, de előfordulhat, hogy a keresőmotor nem javasol egy blokkolt webhelyet az irányelvei miatt.

Lépjen ki a Google Helyi és a Google Tulajdonságokból: A tartalom indexelése után megakadályozhatja, hogy tartalmai megjelenjenek a különböző Google-tulajdonokban. Ide tartozik a Google Helyi, a Google-járatok, a Google Shopping és a Google-szállodák. Ha azt választja, hogy kizárja a megjelenítést ezeken az üzletekben, a feltérképezett tartalom nem jelenik meg a listán, vagy nem frissül. Bármelyik ilyen platformon megjelenő cikket a kijelentés után 30 nap múlva eltávolítják.

Következtetés:

Fontos, hogy elrejtse a kevésbé értékes és hasznos tartalmat a látogatóktól. Ha webhelyének hasonló helyszínei vannak több helyen, ez negatív benyomást hagyhat a keresőmotorokra és a látogatókra. Éppen ezért el kell rejtenie ezeket az oldalakat, és ne engedje, hogy a keresőmotorok indexeljék őket. Törölje a tartalmat harmadik féltől. Meg kell szabadulnia a harmadik felektől származó tartalomtól, amely nem értékes a webhelyére, bármilyen áron. Ne hagyja, hogy a Google úgy látja, hogy harmadik fél tartalmait osztja meg, mivel a keresőmotor kevésbé értékeli webhelyét ebben az esetben. Ha sok webhelyről több tartalmat másolt meg, a Google büntetheti Önt, és blokkolhatja az ismétlődő cikkeket a Google rangsorának javítása érdekében Source .

November 30, 2017