Back to Question Center
0

Semalt Expert: 4 típusú online bűnözés tudsz szembenézni ma

1 answers:

Mivel az internet továbbra is összekapcsolja a számítógépeket, a hackereket és más számítógépes bűnözőkettovábbra is új technikákat dolgozzanak ki igényeik végrehajtására. A hackerek által használt eszközök folyamatosan javulnak a technológia fejlődésében. Amikorweboldalakat készítsenek, kevéssé tekintjük azt a tényt, hogy a hacker számos értékes információt el tudja távolítani egy számítógépes rendszerből. Ennek eredményeképpen,az e-kereskedelmi weboldal és az ügyfelek biztonsága nagyban függ az adminisztrátortól - panel linux free.

Az ilyen esetektől való távolmaradás érdekében mindig fontos, hogy bizonyos konkrétakat is tartalmazzonaz online és a számítógépes alkalmazásokra vonatkozó intézkedések. Ezért Ross Barber, az Ügyfél siker menedzsere Semalt ,meghatározta a számítógépes csalások legnépszerűbb típusát:

1. Adathalászat

Ez a bűncselekmény hamis vagy klónozott weboldalak használatát vonja maga után. A hacker vagy a számítógépes bűnözésa motívum mögött olyan oldalak hozhatók létre, amelyek megegyeznek egy adott webes űrlap formájával vagy bejelentkezési formátumával. A csatorna után a csalóaztán megkeresi az utat, hogy az áldozatok kattintsanak ezekre a linkekre. Ez a technika különösen fontos a személyes adatok ellopásáhozjelszavakat és hitelkártya adatait.

2. Hacking

A hackelés az egyik legrégebbi internetes csalás. A hackelés az illegálisa számítógépes rendszerbe való belépés és a rendszer tipikus illegális tevékenységeinek végrehajtása. Leginkább a hacker esetek közé tartozik a rossz szándékoka csapkodó személy mögött..A hackelés elősegíti a legtöbb tömegbűncselekményt és csalást. Például a hackerek hozzáférhetnek a különböző bankokhozbejelentkezések különböző karakterek esetén. Ezek a bejelentkezések elérhetők a sötét weboldalon a fejlődő országok magánszemélyei számára, akik átutalják a pénztnyom nélkül.

3. Személyazonosság-lopás

A személyes adatok számítógépes rendszerben nagyon gyorsan áthaladhatnak. Például,a hackerek olyan egyszerű technikákat használhatnak, mint az SQL Injection, és beléphetnek egy adatbázisba, amely tele van releváns kliensinformációkkal. Ennek eredményeképpen,a hacker módosíthatja, feltöltheti, letöltheti vagy törölheti a fájlokat sebezhető webszerveren. Ráadásul a hacker bizonyos törvényellenes cselekményeket is végrehajthatmint pl. a személyes adatok más internetes csalásokban való felhasználása.

4. Weboldalak klónozása

Számos számítógépes bűnöző a spamelésen túlmutat a tudásán. Például ottazok a esetek, amikor a hackerek olyan webhelyeket hoznak létre, amelyek egy másik webhely másolatai. A trükk mögött meghúzódó szokásos szándékok tartalmazhatnak némi igényttámadja a sebezhető személyeket. Más esetekben az emberek bevetésbe kerülnek a klónozott áruházak egyes oldalain, csak egy csomó pénzt lopnitőlük. Más esetekben a személyes információk ezen a módon is kiszivároghatnak a hackerek számára.

Következtetés

A számítógépes rendszerek előrehaladását követően az internetes csalás esetei egyre nőnek.Sok olyan eset van, amely magában foglalja az emberek számítógépes biztonsági műveleteinek kompromittált állapotba hozását. Mindezekben az esetekben, mint a hackerekés a csalók fontos szerepet játszanak. A számítógépes csalások típusainak és formáinak ismerete hasznos lehet a rendszer működésének szempontjából. Ban benmás esetekben a számítógépes csalás képezi azt az alapot, amelyen keresztül az emberek megtalálhatják és automatizálhatják a hackeket, például az adathalászkodást. Ez az útmutató segíthet egy webes adminisztrátornakvagy blogger növeli a teljes hackelésre vonatkozó intézkedések biztonságát.

November 28, 2017