Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hogyan maradhat biztonságban Botnettől?

1 answers:

A tárgyak internete viszonylag új technológia, amely felelős a különböző eszközök és tárgyak internethez való csatlakozásáért. Hasznos adatokat szolgáltat a számítógép vagy a mobil eszköz megfelelő működéséhez. Versenytermékek versenyében a felhasználók és a gyártók veszélyes technikákat fejlesztettek ki, köztük botneteket - computer repair in san francisco.

A Semalt legfelső szakértője, Artem Abgarian arra a tényre összpontosít, hogy a botnetek egy olyan internetes számítógéphez vagy mobileszközhöz tartoznak, amelyet központosított szerver vagy rendszer irányít. Ezt a kifejezést leginkább a specifikus hackekkel, különösen az elosztott szolgáltatási támadások elhárításával (DDoS támadásokkal) kapcsolatban használják.

Hogyan hajtják végre a hackerek a tevékenységüket?

botnetek és több százezer fertőzött számítógép segítségével a hackerek könnyen nyomon követhetik az Ön IP-címét. A legitim és a hamis felhasználók megkülönböztetésére egyedi IP-címeket használnak. Miután megtalálták az egyedi számítógépes eszközöket és IP-címeket, a következő cél az, hogy megfertőzze ezeket az eszközöket, hogy elvégezhessék saját feladataikat.

Veszély # 1: Információ ellopása

A tárgyak internete könnyen ellophatja személyes adatait és személyes adatait. A rossz pókokkal együtt vagy anélkül dolgoznak, és csendben figyelik tevékenységüket. Miután kijelentkeztél a rendszeredből, azonnal elkezdöd a funkciók végrehajtásával, és hamarosan eltérítik a készüléket..

Veszély # 2: Olcsó eszközök, különösen PC-k

A piacokat olcsó és olcsó számítógépek és mobil eszközök, webkamerák, termosztátok, jóga szőnyegek, serpenyők és baba monitorok árasztják el. Kerülje el, hogy olyan tárgyakat vásároljon, amelyek nem felelnek meg a védjegynek, és ez egy furcsa vagy ismeretlen márkához tartozik. Ez azért van, mert különböző veszélyek társulnak az ilyen eszközökkel. A botnetek valószínűleg az áldozataikkal veszélyeztetik információjuk veszélyeztetésével. Mindezen eszközöket az internethez kell csatlakoztatni, és egyedi IP-címeik vannak. A kevés vagy semmilyen biztonságot illetően elveszítheti hozzáférését eszközödhöz, és a hackerek hamarosan ellophatják felhasználónevét és jelszavát.

Veszély # 3: Nincs beépített biztonság - nincs hozzáférés a készülékhez

Anti-malware program vagy víruskereső szoftver telepítése elengedhetetlen. Rendszeresen figyelemmel kell kísérnie az online tevékenységeket, és tartalék fájlokat kell fenntartania. Tartsa szemmel a biztonsági javításokat, és ne felejtse el frissíteni őket. Szintén erős jelszóval kell rendelkeznie nagybetűs és kisbetűs szavakkal, hogy senki sem tud könnyen kitalálni. 2016-ban a botnetek nagyszámú eszközt veszélyeztettek, mert egyszerűen kitalálhatták jelszavukat. Átlagosan tízezer internet-játékeszközt veszélyeztettek, és átadásra kerültek az internetes infrastruktúra-szolgáltatóknak karbantartás céljából. Még a Twitter és Netflix weboldalakat is megtámadták, és a hackerek hamarosan eltűntek az internetről a bűncselekmény elkövetése után.

Az ezeket a feladatokat végrehajtó botneteket egy speciális, Mirai nevű malware-kel hozták létre. Ez a rosszindulatú program felelős a nagyszámú eszköz privát adataival és jelszavaival szemben. Ez nem zseniális rosszindulatú program volt, így az intézkedések ellen könnyű volt megtenni. A DDoS támadások olyan széles körben elterjedtek és gyakoriak, mint a botok és a pókok. Behatolnak a számítógépre és a mobileszközökre, megkérik a felhasználókat, hogy kattintsanak a csalási hirdetésekre, és ellenőrizzék az affiliate webhelyeket.

November 29, 2017