Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hogyan tilthatja le a referral spameket a Google Analytics szolgáltatásban?

1 answers:

Annak biztosítása, hogy az egyiknek van egy optimalizált Google Analytics, az egyetlen módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy aa vállalkozás vagy az egyén által használt marketingkampány hatékony, és a weboldal a várakozásoknak megfelelően működik. Azonban a folyamatbana Google Analytics optimalizálásával kapcsolatban bizonyos szempontok biztosan befolyásolják az elemzések működését. A spambejelentések a leginkább kellemetlenekmarketingesek.

Igor Gamanenko, a Semalt Ügyfél-menedzser, szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy technikai szempontból az ajánlott levélszemétkétféleképpen fordul elő: spam webes keresőrobotok és szellemidézési forgalom:

  • Spam webes robotok. A legtöbb olyan automatizált folyamat, amely ugyanúgy indexeli a weboldaltamit a Google tesz. Az olyanok, mint a Googlebot, ismertté teszik jelenlétüket és így kizárják az elemzési jelentésekből. Mások, amelyek nem vezetnek be100% visszafordulási arány
  • Ghost hivatkozások. Ezek hamis HTTP kéréseket küldenek, amelyek potenciálisanspam ajánlások létrehozása. Összekapcsolódnak a törvényes forgalommal, de nem látogatják meg a weboldalt, hanem a végleges jelentésben számolnak.

A spam küldések létrehozásának okai

Az emberek több okból is létrehozhatják a weboldalra küldött spameket. Rendeltetésszerű lehetvagy véletlen. Az egyik oka annak, hogy a weboldalon megjelenő spam ajánlatok megjelenése a lusta programozásnak köszönhető. Egyes programozók nem tudják befejeznia bot kódja, attól a ponttól, hogy nem tudják megfelelően azonosítani magukat. Más fejlesztők nem szeretnék automatizált robotjaikat használniblokkolja a Google által meghatározott protokollok..Ezért, mivel jogos internetes forgalmat bonyolítanak le, eljutnak a webhelyhez anélkülinterferencia. A balesetveszélyes fejlesztők válaszolják a spam-ajánlatokat, hogy elérjék a felhasználók kíváncsiságát, és rosszindulatú programokat telepítsenek a számítógépükre.Mivel ezek a linkek valódi felhasználóknak tűnnek, nem találnak okot arra, hogy kétségbe vonják őket.

Miért rossz?

A spam továbbítása nagyrészt zavarja a Google Analytics által használt adatokat,így hátrányos jelentéseket mutat be. Jelenlétük azt jelenti, hogy időbeosztást kell biztosítani a levélszemétszűrések kiszűrésére, amelyeket a marketingesek egyébként költhetnekmás termelési célokat az oldalon. Anélkül, hogy tudnánk, hogy egy webhely valóban spam-átirányításokat tartalmaz, lehet, hogy szegényebb leszamelyek befolyásolhatják a SEO optimalizálását és rangsorolását.

Védelem a levélszemét-bitorlások ellen

Ha valaki azonosítja a Google Analytics által okozott esetleges problémákatjelentései, megpróbálják kiszűrni a statisztikákból. Ez azonban nem biztos abban, hogy ezek a domainek nem fognak visszatérni.

Meglepően egyszerű ezt megtenni, ha a nemkívánatos eltávolításra koncentrálnakautomatizált forgalom. A weboldalt érintő problémák, amikor a spam feljelentésekről van szó, a ".htaccess" fájlban rejlik. Sok blogger javasoljahogy az egyének manipulálhatják a fájlt, hogy megszabaduljanak a nem kívánt forgalomtól. Azonban ez egy nagyon technikai fájl, és nagyon tartalmazszámos tartománybeállítás és átirányítás. Ezért egy egyszerű hiba, anélkül, hogy tisztázni kellene, mit kell tennie, hátrányos lehethatással van egy weboldalra. Bölcs dolog, hogy a fejlesztők tapasztalták a fájlt biztonságosan.

A .htaccess fájl blokkolhatja az összes bejárót, és törölheti annak történetét a webhelyről.Mindazonáltal, a szellembejelentések több erőfeszítést igényelhetnek. A Google Analytics fejlett szegmense hasznos itt, amikor megpróbálja feltörnia legrosszabb ilyen hivatkozások Source .

November 28, 2017