Back to Question Center
0

Semalt Expert Islamabad: Hogyan tilthatja le a Google Analytics Referrer Spam szolgáltatást?

1 answers:

A referrer spam a webmesterek és a marketingesek számára egyre nagyobb probléma ezekben a napokban. Trükköt tesz a Google Analytics-fiókjával, eltorzítja a valódi látogatásokat, és nagymértékben kivonja a hasznos adatokat. A referrer spam új hullámai számos Google Analytics-fiókot károsították, és a forgalmi jelentéseket a különböző tulajdonságokkal kapcsolatban használhatatlanná tették.

Szerencsére le lehet tiltani a referrer spameket a Google Analytics-fiókjában. Szálljon le Sohail Sadiq, a Semalt vezető szakértőjétől.

Mi az a referrer spam

A referrer spam meglátogatja webhelyét, és másodperceken belül ugyanazt az oldalt hagyja el, így a visszafordulási arány 100%. A spammerek nagy számban küldik el a referrer spameket, és számos technikát alkalmaznak a minőségi forgalom közvetlenül a saját weboldalukra küldve. Más szóval azt mondhatjuk, hogy a referrer spam célja, hogy minőségi forgalmat küldjön harmadik fél webhelyére és alacsony színvonalú látogatásokat saját blogján vagy webhelyén. A hivatkozó információkat különböző programok, szoftverek és böngészők állítják be, és könnyen hamisíthatók és módosíthatók. A levélszemétküldők hamis forgalmat küldhetnek weboldalaiknak, és benyomást keltenek arról, hogy valaki éppen elolvasta a tartalmát. Ennek eredményeként létrehoznak backlinks-ot az oldalukra.

A Google Analytics-jelentések nem nyilvánosan hozzáférhetőek, de a spammerek megismerik nyomon követési azonosítóit, és elkezdik küldeni a hamis forgalmat. A nyomkövetési azonosítón kívül kitalálják a privát kódjait és a WordPress harmadik fél webhelyeinek és blogjainak részleteit. Ezt az információt akkor használják, ha hamis látogatást küld a nagy számú webhelyen.

Blokkoló levélszemét-blokkoló a Google Analytics-fiókjában

Keresse fel a Google Analytics-fiók beszerzési >> összes forgalmát >> Referálások szakaszát. Ha gyanús linkeket vagy weboldalakat lát, akkor valószínű, hogy a spam érte el webhelyét, és szüksége van rá a lehető legrövidebb időn belül letilthatja a referrer spam-t, a forgalmi minőségétől függően a hivatkozók hasznosak lehetnek webhelye számára is, de a visszafordulási aránynak a lehető legalacsonyabbnak kell lennie, sajnos az ilyen forgalomnak nagy a visszafordulási aránya, az összes webhely mérőszáma.A levélszemét-blokkoló letiltása egyszerű, de megköveteli, hogy gondoskodjon néhány dolgról, sajnálatos, hogy nem tudja letiltani a történelmi spameket, de nagymértékben javíthatja webhelyének mutatóit.

módszer # 1:

Az elsõ módszer a betekintõ spam letiltására a rossz hivatkozók listájának összeállítása és egyszerre kiszûrése. Még akkor is, ha helyüket és tulajdonságaikat idővel megváltoztatják, folyamatosan hozzáadhatja őket az új referrerekhez, hogy biztosítsa a webhely biztonságát és védelmét. Ha egyszer letiltottad őket, a jövőben is be kell tiltani azokat, az IP-k alapján, amelyeket hamis forgalmat sugároznak. Ehhez menjen a Google Analytics-fiókjának Közönség >> Műszaki hálózat >> szakaszához, és készítsen annyi szűrőt, amennyire csak lehetséges.

Ne feledkezzen meg arról, hogy a spamforgalom legnagyobb része domainneve, érvényes külső neve vagy SEO szolgáltató neve alatt van. Mindenesetre káros a webhelyére, és a lehető leghamarabb meg kell szabadulni. Néhány olyan webhely, amelyet nem szabad megfeledkezni a szűrők használatáról: SEOThing.co.uk, Googleweblight.com és Googleusercontent.com.

2. módszer:

Lehetőség van arra, hogy távolítsa el az ajánlott levélszemetet a meglévő jelentésekből. Ha ellenőrzi meglévő jelentéseit, előfordulhat, hogy olyan levélszemét jelenik meg, amelyet a lehető leghamarabb el kell távolítani. Lépjen a Google Analytics-fiókjának Szegmens szakaszába, és kattintson az Új szegmensre. Itt ellenőrizheti, hogy meglévő jelentései mentesek-e a referrer spamektől, vagy sem. Ha nem, akkor hozzáadhatja a specifikus kódot a .htaccess fájlhoz, és minden levett levél eltávolítását megszüntetheti Source .

November 29, 2017