Back to Question Center
0

Semalt Expert: Mi a trójai vírus és hogyan kell kézzel eltörölni?

1 answers:

Ha rendszeres számítógépes felhasználó, akkor valószínűleg tudatában van a trójai vírusnak és annak a készülékre gyakorolt ​​hatásáról. Ez a vírus az internetről letöltett programokhoz és fájlokhoz kapcsolódik. Ennek a vírusnak a legfőbb vonása az, hogy abban a pillanatban, amikor megtalálja az utat a fájlokba, elindítja a titokban való elpusztítás folyamatát. Hasznos alkalmazás formájában jön létre, de ezzel ellentétes az, hogy hátrányosan befolyásolja a számítógépet.

A Digalt Services szakértője, Ryan Johnson pontos magyarázatot ad arról, hogy mi a trójai vírus, milyen fenyegetésekkel jelenik meg, és hogyan lehet kézzel felszámolni a számítógépről. Kezdjük.

A trójai vírus jellemzői

A legfontosabb különbség a trójai vírus és a normál számítógépes vírus között az, hogy az előbbi nem úgy tervezték meg, hogy elterjedjen. Mint ilyen, a vírust letöltő vagy fertőzött fájlként töltik le az internetről. Ez a vírus képes arra, hogy más kártékony programokat töltsön le a számítógépére a végfelhasználó információk ellopása mellett. A számítógép tűzfal funkciókat tartalmaz, amelyek segítenek a vírus elleni küzdelemben, de a víruskereső nem mindig jelenti azt, hogy vannak olyan esetek, amikor manuálisan kell eltávolítani a vírust.

A kézi eltávolításhoz szükséges lépések

A következő lépéseket követheti a trójai vírus kézi eltávolításához a számítógépről:

  • Határozza meg a trójai programot: a vírus által érintett fájlok azonosítása után könnyen eltávolítható. A legtöbb esetben a rendszer megjelenik egy DLL hibával, amely a trójai támadáshoz kapcsolódik..
  • A rendszer-visszaállítási funkció kikapcsolása: ennek a lépésnek a elfelejtése azt jelenti, hogy a számítógép visszaállítja a törölt adatokat.
  • Indítsa újra a készüléket: amikor újraindítja a számítógépet, használja a 8-as funkciógombot a biztonságos módban történő indításhoz.
  • Menjen az Eltávolítás vagy Programok hozzáadása-ra: megtalálja ezt a központ panelen, majd távolítsa el a trójai vírussal fertőzött alkalmazásokat.
  • Távolítsa el a kiterjesztéseket: tisztítsa meg a Windows rendszer mappáját annak érdekében, hogy a program minden fájlját törölje.

Miután befejezte a fenti lépéseket, indítsa újra a számítógépet normál üzemmódban.

A vírus eltávolítására irányuló egyéb megközelítések a következők:

Egy másik beavatkozás a trójai lövés kézzel történő megszabadulására olyan lépéseket tartalmaz, amelyek tartalmazhatnak:

  • Győződjön meg arról, hogy a rejtett mappák láthatók a mappában.
  • Ezután indítsa újra a számítógépet biztonságos módban.
  • Ezután állítsa le a Trójai vírushoz kapcsolódó összes folyamatot.

De ahhoz, hogy ezek a lépések teljesek legyenek, módosítania kell a rendszer rendszerleíró adatbázisát.

Felhívja a figyelmet

Annak biztosítása érdekében, hogy a fertőzött adatokat sikeresen áthelyezte a regisztrációs adatbázisból, meg kell találnia az adatokat a RUN mappában.

Továbbá, miután megtalálta a mappát, törölnie kell a trójai nevekkel társított exe és dll fájlokat, majd ezt követően törölnie kell az értéket. Azt is meg kell határoznia, hogy mely programok indulnak automatikusan, amikor bekapcsolja a számítógépet.

Rendben, segítségre van szükségem

A trójai vírus kézi eltávolítása kihívást jelent. Mindazonáltal az aktuális rosszindulatú szoftverekkel a vírus hatékonyan eltávolítható. A Plumbytes Anti-malware a legjobb szoftver a trójai vírus és más rosszindulatú programok eltávolításáért Source .

->
November 28, 2017