Back to Question Center
0

Semalt Expert: Te, igen, Te! Tudod, mi a Ghost Referrer Spam?

1 answers:

Ghost-hivatkozás vagy hivatkozó-spam a hamis forgalom, amely a Google Analytics-fiókjában jelenik meg. Azonban, amikor alaposan ellenőrizni fogja, honnan származnak a találatok, látni fogják, hogy egy referral webhelyről származnak, és nagymértékben növelik a visszafordulási arányt. Jelenleg a Google Analytics adatait érintő két főbb szellembejelentés létezik. Először is vannak olyan spamrobotok és robotok, amelyek indexelik a weboldalakat, és figyelmen kívül hagyják a robots.txt fájlokat - sildade reguleerimine lasname. A második típus a Darodar, amely illegális forgalmat generáló programnak tekinthető. Ryan Johnson, a Ügyfél Menedzser Semalt elmagyarázza, hogy a fő probléma az, hogy a szellemfertőzés spam több domainből származik, amelyek többnyire felnőtt témák, és weboldalakat találnak éjjel-nappal.

A levélszemét és a szellem áttételek közötti különbség a forgalom minősége. A szellem referrer spamje új és ismeretlen tartományokból származó forgalmat sugároz, de soha nem látogat a webhelyeire. Ehelyett elhagyják a digitális útvonalakat, amelyek befolyásolják a Google Analytics-fiókokat, és növelik a visszafordulási arányt. Célja, hogy nyomon kövesse Google Analytics kódjait, és blokkolhatja azokat a fiókjában lévő szűrők létrehozásával. Így leállíthatja a szellemfertőzés spamjét az analitikai adatok megsemmisítéséről.

A szellem referrer spam hatással van a SEO-re vagy a weboldalra?

Meg lehet említeni, hogy a szellem referrer spam nem érinti a SEO-t vagy a webhelyet. Amint már leírtuk, hogy valójában nem látogatják meg a webhelyét, hanem megjelenik a Google Analytics adatai legfelső hivatkozóin..Azonban ez befolyásolja az Ön adat- és elemzési jelentését. A szellem referrer spam minden nap a webhelyére ér véget, és 24 órán belül akár 1000 találatot is megjelenít.

A szellem referrer spam a következő dolgokat teszi a webhelyére:

  • Nagyban növeli weboldalainak visszafordulási arányát.
  • Csökkenti a látogatók számát a blogodban vagy webhelyeden.
  • Az előretekintő adatokat lecsökkenti, és megnehezíti Önt annak megítélésére, hogy a forgalom minőségi-e vagy sem.
  • Megcáfolja a célkonverziót és a helyadatokat, és sok látogatást küld Oroszországból.

Hogyan viselkednek a referrer spammerek az adatok Google Analytics-fiókjaihoz?

Az Ön Javascript kódjában egy nyomkövetési azonosító jelzi a Google Analytics számára, hogy melyik referral webhely küld forgalomba. A spammerek a következő három módszert használják a hamis látogatók és találatok Google Analytics-fiókjainak elküldéséhez:

1. A JavaScript-kódokat a saját weboldalukon helyezik el, és weboldalakat hoznak létre.

2. Az automatizált botokat felállították a webhelyének indexelésére, a hivatkozók hamisításával és sok látogatással.

3. Meghatározott botokat állítottak fel, hogy adatokat küldjenek közvetlenül a Google Analytics szolgáltatásnak, és nem tartalmaznak valós referálási webhelyeket.

A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a szellem hivatkozást spam által létrehozva a szűrőket vagy a .htaccess fájl szerkesztését. Annyi szűrőt hozhat létre, amennyit meg akarja kerülni, hogy a gyanús találatok megsértsék a Google Analytics adatait.

November 29, 2017