Back to Question Center
0

Semalt: Google Analytics Referrer Spam. Eredete és célja.

1 answers:

A Google Analytics-fiókokban jelenleg használt spam rendszer ma már kétféle formában jelentkezik: bot-referencia-spam és szellemfertőzés spam. Ryan Johnson, a Ügyfél Menedzser Semalt azt mondja, hogy a bot referral spam egy olyan valós botok gyűjteménye, amely meglátogatja webhelyét vagy blogját, így a Google Analytics számolja be a hivatkozási adatait. A szellem beterjesztése olyan botok gyűjteménye, amelyek megkerülik a webhelyet, és közvetlenül elérik a Google Analytics szervereit. Nem látogatják el webhelyét, és a Google Analytics megpróbálja számolni az oldalnézeteket és a munkameneteket. Ezért ez a két kategória különbözik egymástól, de mindkettő nagymértékben elrontja az analitikai adatait - name in nautical flags.

Előfordulhat, hogy a betekintő spam a webhelyeinket vagy blogjainkat sérti

Először is, hadd tegyem világossá, hogy a Google Analytics referral spam akkor fordul elő, amikor a hackerek vagy spammerek hamis adatokat küldnek a Google Analytics-fiókjaikra. Ezeket a műveleteket speciális mérési protokollokkal végzik el, és összegyűjtik a nagyszámú személy IP-címét. Rendszeresen küldenek hamis oldalnézeteket a Google Analytics-fiókba az UA nyomon követési azonosítói segítségével, és feltöltik őket az alacsony minőségű webhelyekről és blogokról szóló áttételi információkról.

A spammerek és a hackerek célja az, hogy rákattintanak az affiliate linkekre, és sok bevételt generáljanak saját hirdetéseikből..Ők vagy felajánlották a rossz szolgáltatásokat, vagy kényszerítenek arra, hogy menjenek a gyanús vagy fertőző oldalakra. A legjobb megoldás, ha nem szeretné meglátogatni a spammer webhelyeket vagy blogokat, ha biztonságát és védelmét szeretné biztosítani.

Káros a Google Analytics spam

Az Ön weboldalán nincs közvetlen kár, a naponta beérkező találatok kisebb összege mellett. Szintén botok merülnek fel a szervereken, és a SEO stratégiák nem segítenek abban, hogy folyamatosan blokkolják azokat. A spammerek és a hackerek nem akarnak többet, mint a saját webhelyek rangsorolása a keresőmotor eredményeiben, és a weboldalak megnyerése a verseny mögött. Így nincsenek semmi köze a webhelyéhez, amíg vagy addig, amíg el nem lopítják személyes adatait.

Valódi forgalom?

Ahhoz, hogy egyértelművé váljon, a Google Analytics referrer spamje nem tényleges forgalom. A srácok mögött soha nem látogatták meg webhelyét, de bizalmas kéréseket küldtek az elemzési fiókjaira bizonyos botokon keresztül. Megjelenik a Referrer Sites listában, ha ellenőrzi az Acquisition> All Traffic> Referral területet. Növelik webhelyének visszafordulási arányát és csökkentik a konverziós arányt. A spammerek és a hackerek egyszerűen bármilyen UA-XXXXY-Z tulajdonazonosítót generálnak, és hamis találatokat vagy kéréseket küldhetnek el, hogy elpusztítsák vállalkozását az interneten.

Mit tehetünk a Google Analytics referrer spam elleni küzdelemben?

A lényeges elemekkel kezdődhet: menj a Google Analytics-fiók Beállítások részébe, és kattints az "Összes kizárása az ismert pókokról és botokról" lehetőségre. Ez a Google a legjobb és leghíresebb kezdeményezése, és ezt a módszert használhatja a probléma másodpercek közötti feloldására. Alternatív megoldásként szűrőket is létrehozhat, kizárhatja a hivatkozókat, vagy módosíthatja .htaccess fájlját, és elmentheti a beállításokat az ablak bezárása előtt.

November 29, 2017