Back to Question Center
0

Semalt: Hogyan blokkolja a weboldalt a Google Chrome-ban?

1 answers:

Sok olyan eset van, amikor az embereknek meg kell akadályozniuk a weboldalak elérését a böngészőjükön. Például korlátozni kell a gyermekek hozzáférését egyes webhelyekhez. A szülőknek meg kell maradniuk ezeknek a tűzfalaknak a jelszavas védelemhez való jogával, hogy korlátozzák a böngésző-kiegészítők vagy bizonyos webhelyek illetéktelen bejegyzését - developer mobile apps. Általában az emberek manuálisan blokkolják ezeket a webhelyeket, vagy a fájlkezelő technikát használják. A futási parancsok azonban bonyolult eljárások lehetnek. Ezért használják egyes felhasználók a Google Chrome bővítményeket, hogy korlátozzák weboldaluk elérését.

Ebben a SEO iránymutatásban Jack Miller, a Semalt legfelső szakértője egy Chrome-bővítményt határoz meg példaként a technika bemutatására.

Hogyan blokkolják a webhelyet

Ez az eljárás a Google Chrome-felhasználókra korlátozódik. Azonban más böngészők, amelyek rendelkeznek ezzel a bővítménnyel, szintén alkalmazhatják a technikát a webhelyek letiltására. Ráadásul itt is érdeklődés kiterjesztése a SiteBlock kiterjesztés. Vannak más kiterjesztések is, például a SpyVisit, de a funkciók többé-kevésbé ugyanazok. Kövesse az alábbi lépéseket:

 • Indítsa el a Google Chrome-ot és kattintson a "Beállítások" gombra.
 • A beállítások menüben keresse meg a "További eszközök" elemet, és kattintson a "kiterjesztések" gombra.
 • Itt innen "további bővítmények" lehet.
 • Ez a menü megnyitja a Google Chrome webáruházát. Csakúgy, mint a népszerű alkalmazások, keresd meg a "SiteBlock" szót és kattints a Enter gombra..
 • A telepítés megkezdéséhez kattintson a "Hozzáadás a Chrome-hoz" gombra, és várja meg, amíg befejeződik.

Ha követi ezt az eljárást, akkor képesnek kell lennie arra, hogy ellenőrizze a böngészőjét és azokat a weboldalakat, amelyeket egy személy látogathat. Fontos megjegyezni, hogy a SiteBlock kiterjesztés a Google-hoz tartozik. A szoftver érvényességével vagy szerzőjével kapcsolatban semmilyen problémát nem szabad okozni. Ehhez az eljáráshoz hozzá kell adni azokat a webhelyeket, amelyekre ez a bővítmény szükséges. Ezt a módszert használhatja az alábbi webhelyek megakadályozására:

 • A Google keresőpaneljén korlátozhatja a webhelyeket a SERP előugró ablakokból.
 • A beállításokat is meg lehet menni.
 • Ugrás a Chrome böngésző kiterjesztéseinek kezeléséhez, és válassza a SiteBlock lehetőséget.
 • Itt kattintson az "opciók" lehetőségre.
 • Adja hozzá a blokkolni kívánt webhelyek webcímét a "blokkok blokkolása" alatt.
 • Ne feledje, hogy kattintson az "opciók mentésére"

Olyan weboldalak listáját is elkészítheti, amelyekhez nem szeretné, hogy az emberek hozzáférjenek. Elengedhetetlen kizárni a blokkolt weboldal "www vagy https: //" részét. Ez a módszer biztosítja, hogy a protokolltól függetlenül korlátozza az összes domaint. A beállítások mentése után tesztelheti az addot azzal, hogy megpróbálja elérni az egyik blokkolt listán szereplő webhelyet. A "Blocked by SiteBlock kiterjesztés" üzenet megerősíti ennek a technikának a sikerét.

Következtetés

Számos módszer létezik arra vonatkozóan, hogy az emberek miért szeretnék letiltani a weboldalakat a böngészőjükben. Például egyes szülők esetleg korlátozhatják a gyermekeket a felnőtteknek szóló tartalmi webhelyekhez való hozzáférésre. Ezekben és még sok esetben az emberek dönthetnek úgy, hogy különböző technikákat alkalmaznak a hozzáférés megakadályozására. Ez a SEO iránymutatás megmutatja, hogyan blokkolhatja egyes weboldalakat a Chrome-kiegészítők használatával. Az egyszerű "SIteBlock" kiegészítéssel korlátozhatjuk bizonyos domainek vagy webhelyek elérését a Chrome böngészőjéből. Ezt az eljárást alkalmazhatja más vagy más böngészővel is.

November 29, 2017