Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert: A referrer spam elleni küzdelem a Google Analyticsben

1 answers:

A keresőrobotot robotok, pókok és robotok hozták létre azzal a céllal, hogy vonzóvá tegyék Önt az áttevő helyekre, és arra ösztönözzön, hogy online termékeket vásárolhasson. Ez a levélszemét célozza a webhely analitikus statusait, és nőtt. Az új hivatkozó spam, amely elindult a link.zhihu - asset appraisal services inc.com. Ha meglátogatja ezt az URL-t vagy egy hasonló oldalt, átirányít egy olyan oldalra, ahol a spammerek szeretnék vásárolni termékeiket, vagy online tartalmukat reklámozni.

A referrer spam gyakran a vírusokat és rosszindulatú programokat reklámozza az interneten, és óvatosnak kell lennie a spam linkek látogatása során és online böngészés közben. Ügyeljen arra, hogy megszabaduljon tőlük a Google Analytics-fiókjában. Lehet, hogy úgy gondolja, hogy a referrer spam ártalmatlan, mert növeli a webhelyére érkező forgalmat, de téved. A botok és a pókok generálják ezt a fajta forgalmat, és a kapott találatok nem valósak. Úgy tűnik, ez növeli a visszafordulási arányt, és a webhelyére fordított idő nulla másodperc. A szellemforgalom nem fog pozitív eredményeket elérni, és felborul a Google Analytics adataival. A referrer spamtől függően egy fekete kalap SEO stratégia, és a nem jogszerű vállalatok és szolgáltatók használják.

Semalt , Sohail Sadiq vezető szakértője itt leírja, hogyan lehet azonosítani a referrer spam

A Google Analytics-fiókban megtalálhatod a referrer-spameket, például:

  • Ha nem rendelkezik az analitikai adataival alkalmazott nyelvvel, és használ valami mást, hogy leírja webhelyét.
  • Ha a gazdagépnevet szinte naponta ismeretlen felhasználók látogatják.
  • Ha olyan hivatkozási URL-ekkel rendelkezik, mint a darodar.com és a free-website-buttons.com.
  • Ha a webhelyet orosz spam sújtotta, és a hacker azzal fenyeget, hogy ellopja hitelkártyáját vagy bankadatait..

Hogyan tilthatja le a referrer spameket a Google Analytics szolgáltatásban

A Google Analytics-fiókban különböző módon lehet megakadályozni a referrer-levélszemetet. Az első az, hogy a szűrőket használják, a második pedig teljesen blokkolja őket.

A szűrők egyszerű módja annak, hogy megtagadják az alacsony minőségű forgalmat a jelentésekben. Könnyen létrehozhatók, és a hivatkozások soha nem kerülnek rögzítésre, miután hozzáadta a gyanús webhelyeket a szűrőkhöz.

A .htaccess fájlt ezzel a kóddal lehet szerkeszteni:

#Stop Referral Spam

RewriteCond% {HTTP_REFERER} exampleI \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} exampleII \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC, OR]

RewriteRule. * РІР [F]

Ezt a kódot az eltávolítani kívánt URL-kkel együtt kell elhelyezni. A "RewriteCond" sort is átmásolhatja és beillesztheti minden olyan URL-re, amelyet el szeretnél blokkolni a Google Analytics-fiókjában.

Használjon szűrőket a szellembefűzések letiltásához

Igaz, hogy a .htaccess fájlon keresztüli blokkolás könnyű, de a legtöbb spamküldő elég okos ahhoz, hogy ne hagyja. Ilyen körülmények között szűrőket használhat a szellembejelentések blokkolására. Vannak útmutatók, amelyek inspirációt kapnak. Az első dolog, amit tehetsz, az analitikus forgalom szűrése a gazdanévvel. A szellembejelentések és a referrer spam jelenik meg érvénytelen hostnevekként a Google Analytics-fiókjában. Először keresse meg a helyét, és blokkolja őket a Rendszergazda részből. Győződjön meg róla, hogy letiltotta az összes gyanús webhelyet és szellem áttételt ezzel a módszerrel.

November 29, 2017