Back to Question Center
0

Semalt Islamabad szakértő elmagyarázza, hogy mit kell tennie a referrer spamszel a Google Analytics szolgáltatásban

1 answers:

A legtöbb webhelytulajdonos esetében a referrer spamforgalom jelentős problémát jelent a forgalmi mutatók tekintetében. A Google Analyticsben egyes forgalmi adatok megjelenhetnek, de nem tükrözik a webhelye irányítópultját. Ezekben az esetekben nagy a valószínűsége annak, hogy az ilyen látogatások nem az emberi látogatókból származnak, hanem a "zombi" számítógépekről. A botok és botnetek forgalma csökkenteni fogja a digitális marketing technikák (például a SEO és a tartalom marketing) pontosságát

Sohail Sadiq, a Semalt vezető szakértője a cikkben néhány gyakorlati kérdést nyújt Önnek.

Botok és webes látogatások

A fenti esetek egy részében előfordulhatnak olyan esetek, amikor egy új weboldal egy közönséges domainből származó forgalom folyamatos áramlását kezdheti - rose avene. Ezekben az esetekben ne ünnepeljük meg a győzelmet, mivel ez nagy botnet-sémákból származhat. A világ webforgalmának 50% -a botokból származik. A botok alapvető fontosságúak bizonyos webhelyek alapvető célokra történő használatához. A botok szintén segítenek a keresőmotor hálózatok és más oldalak indexoldalainak, amelyek optimalizálási technikákhoz a tartalom marketinghez szólnak.

Más esetekben az emberek botokat használnak a rosszindulatú webes támadások végrehajtására a weboldalak különböző aspektusaiban. Csalják a keresőmotor-rendszereket, hogy összezavarják a webhely tulajdonosát a webhelyre érkező látogatók számával. A referrer-spam különböző módon jöhet létre. A jelen cikkben vannak olyanok, amelyek a spamre utaló különböző formák közül néhányat tartalmaznak.

A referrer spam típusai

Amikor a referrer spam-ről van szó, feltétlenül fel kell venni a referrer spam-eket a kontextusban. A legtöbb esetben ez a fajta spam kétféleképpen fordul elő:

Referrer spam

Ez átirányíthatja weboldalai látogatásait webhelyeire, de nem feltétlenül tükrözik az Ön webhelyének irányítópultját. Ezenkívül érinti a Google elemzési mutatóit is, olyan forgatókönyv, amely zavarhatja az internetes marketingstratégiákat.

Ghost referrer spam

Az ilyen típusú levélszemét olyan webes látogatásokat vonhat maga után, amelyek esetleg tükrözik a webhelye irányítópultjainak számát. Ebben az esetben a hamis webes látogatásokat tartalmazó domain megpróbálja hamisítani a Google Analytics által megjelenített információkat.

A referrer spam-technikák a botnetek használatát teszik lehetővé, hogy webes látogatásokat végezzenek a kiszolgálón az adott webhely használatával. A legtöbb esetben a rosszindulatú támadások mögött álló emberek arra törekszenek, hogy növeljék az oldal rangsorolását a legtöbb oldal SERP-jén. Más esetekben az emberek megpróbálnak bevételt generálni a támadások végrehajtásáért.

Következtetés

A referrer spam nagy probléma, amely sok szempontból elhúzhatja a GA-t. Például a referralobotok fokozott forgalma csökkenti az adatok pontosságát, valamint a forgalom minőségét. Az elkötelezettség ideje és aránya a webhelyén alacsony. Elengedhetetlen, hogy távolítsa el az ajánlott spameket, hogy növelje webhelye elköteleződési idejét.

November 29, 2017