Back to Question Center
0

Semalt: Mi a Crawler Spam? Hogyan lehet megakadályozni három egyszerűen az ABC lépésekben?

1 answers:

A Google Analytics segítségével nyomon követhetjük webhelyünk forgalmát, és összegyűjthetünk adatokat a látogatásokról és találatokról. Eközben fontos továbbá, hogy több információt kapjunk a spammerekről és botokról, valamint arról, hogy milyen módon hatnak a webhelyeinkre. A hackerek és spammerek célja a Google Analytics adatainak személyes célokra történő becsapása. Küldnek botokat és rosszindulatú dolgokat webhelyeinknek, ezzel megakadályozzák, hogy jó keresőmotor-rangsorokat szerezzünk.

Ivan Conovalov, a Semalt Ügyfél sikertöke vezetője elmagyarázza, hogy a levélszemétnek két fő típusa van: a lánctalpas levélszemét és a szellemes levélszemét. A szellemes levélszemét mindig megpróbálja becsapni a Google Analytics-fiókot a hamis látogatások naplózására még akkor is, ha a botok soha nem látogatták meg webhelyét - migliore sottovuoto a campana. A lánctalpas levélszemét viszont ténylegesen meglátogatja webhelyét, de nehéz azonosítani, hogy az internetes tartalomban részt vesz-e, vagy sem, mert a visszafordulási arány mindig 100%.

Mi az a lánctalpas levélszemét?

Ezen a ponton reméljük, hogy javította ismereteit a beutaló levelekről, és készen áll arra, hogy betekintést nyerjen a bejövő levélszemétre. A robotrobot valóban meglátogatja a blogodat vagy az internetedet, de nincs interakció a tartalmaddal vagy a cikkekkel. Ez a fajta levélszemét gyakoribb, mint a szellemes spam, mert nem sok erőforrást igényel a robotok készítéséhez. Valójában az internet tele van lánctalpas levélszemétszűrővel, és gyakran használják a Google, a Bing és a Yahoo számos webhely indexelésére. A lánctalpas levélszemét célja az, hogy bevonja az embereket az affiliate linkekből származó termékek vásárlására. A spammerek és a hackerek folyamatosan terjesztik a robotok spamrobotjait az interneten, és megpróbálnak visszavezetni saját weboldalaikat. Ezenkívül a bejövő robotok használatával a keresőmotor eredményeinek indexelését indíthatják el.

Hogyan lehet megakadályozni a lánctalpas levélszemetet három egyszerű lépésben?

Mivel a bejárók spamje valóban hozzáfér a webhelyhez, a gazdagépnevek érvényesek és megbízhatóak..Sajnos ez nem fog megjelenni szellemként, és inkább növeli a visszafordulási arányt. A bejárók spamje érvényes gazda nevet jelenít meg és megkülönbözteti magát érvényes látogatásokként, de semmi köze a hitelességhez. Éppen ezért a robotrobbanó spamének megakadályozása szükséges intézkedés, ha biztosítani szeretné a webhely biztonságát és védelmét.

 1. lépés: Az összes spam domén és weboldal megnevezése: 

A spam domainek és webhelyek azonosítása érdekében be kell jelentkeznie a Google Analytics-fiókba, és kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  • A bal oldalon navigáljon az Akvizíció opcióhoz;
  • Válassza a Minden forgalom opciót, és menjen a Referrals gombra;
  • A Google Analytics-fiók elsődleges területén kattintson a Hostname (Hostnév) lehetőségre a bejárók spamjének azonosításához;

Innen eldöntheti, hogy a bejövő levélszemét hibás látogatásokat küld-e

 2. lépés: A szabályos kifejezések létrehozása: 

Miután azonosítottad a bejárók spamjét, a következő lépés a rendszeres kifejezések létrehozása a következőképpen:

  • traffic2cash \ .xyz | darodar \ .hu | gomb-for-honlap \ .com

Javasoljuk, hogy a Jegyzettömb és a TextEdit mellett tegye azt, így vissza fog térni a főoldalra. Nem kell szerkesztenie a kifejezést a '|' - jelzés, mert megállítja a kifejezéseket a funkciók teljesítésében.

 3. lépés: Állítsa be az egyéni szűrőt, és zárja ki a spam domaineket és a webhelyek nevét: 

A harmadik és utolsó lépés az egyéni szűrők beállítása és az összes bejáró spam doménje kizárása. Ehhez emlékeznie kell a következő lépésekre:

  • Menjen a Google Analytics-fiókjának Admin paneljéhez.
  • A felső menüben kattintson az Összes szűrő gombra, és válassza ki a piros színű Add szűrőt.
  • A szűrő létrehozásakor hozzá kell adni a gyanús domainneveket, és ne felejtsd el ellenőrizni a szűrőket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden problémát címzett.
November 29, 2017