Back to Question Center
0

Semalt: Mi az a Spam Bot és hogyan blokkolja?

1 answers:

Ha belépett a Google Analytics-fiókba, és hirtelen észrevette a munkameneteket, akkor valószínű, hogy a botok és a referencia-spam elérte webhelyét. Egy pillantásra úgy érezheti, hogy az értékesítést és a vezetőket kapja, de a munkamenetek forrásánál közelebbről megvizsgálva elképzelheti, honnan származik a forgalom. A spambok elsősorban az alacsony színvonalú webhelyforgalomért felelősek . Az elmúlt években egyre több webmester panaszolta, hogy a referrer spam botok feltérképezik webhelyeiket, és úgy tűnik, hogy az igazi egyének meglátogatták weboldalaikat. A fekete kalap SEO és a negatív spamrobotok nagy számban eltéríthetik Google Analytics adatait. Ráadásul ezek a botok többször is meglátogatták webhelyét, de a visszafordulási arány 100%. Nincs pozitív adat, és a webhely rangsorolása napról napra csökken.

Mi az a Spam Bot

Frank Abagnale, a Semalt Customer Success Manager elmagyarázza, hogy a botok olyan automatizált programok, amelyek kézi beavatkozás nélkül képesek végrehajtani a műveleteket. A bot feladatait olyan feladatok elvégzéséért teszik, amelyeket egy valódi személy végezhet órán, napokon vagy heteken belül. A botoknak csak néhány másodpercig kell több feladatot végrehajtaniuk, és létre kell hozniuk a weboldal természetellenes meglátogatásához.

Az illegális és törvényes botok közötti különbség

A jogos vagy eredeti botok a keresőmotorhoz tartoznak, mint például a Bing, a Yahoo és a Google. Indexálhatják webhelyét, és megjelennek az összes oldaluk a keresőmotor eredményeiben . Ezek a botok semmilyen módon nem károsítják webhelyét, míg az illegitim botok célja, hogy ártsanak a webhelyén..Úgy tűnik, hogy meglátogatják webhelyét, és rengeteg nézetet kapnak, de nem webhely-barátak, és negatív botok. A legelterjedtebb és legelterjedtebb spam küldési botok a következő: event-tracking.com, free-share-buttons.com, social-buttons.com, darodar.com és get-free-traffic-now.com.

A webhelyek körül bizonyos változatok vannak, és az URL-ek automatikusan megjelennek a Google Analytics-fiókokban. Ha követi az URL-eket, hogy többet tudjon ezekről a cégekről és hirdetési csomagjairól, akkor valószínű, hogy árt a webhelynek. Ha például Google Analytics-fiókjában megjelenik egy ajánlott levélszemét (lásd - az Ön webhelyét), akkor a lehető leghamarabb el kell távolítania.

Hogyan tilthatja le a spamrobotokat a Google Analytics-fiókjában?

Szinte minden spam küldési webhely nagy bűnelkövető, és a lehető leghamarabb meg kell szabadulni. Ha egy új ajánlott spamet találsz a Google Analytics-fiókodban, szűrd ki, de ennek az eljárásnak a hátránya, hogy a rossz botok újra és újra meglátogatják webhelyét. Ez azt jelenti, hogy felveszi a kiszolgáló erőforrásait, és hatással lesz webhelyének betöltési sebességére. Lehetséges azonban, hogy a .htaccess fájl blokkolja az összes spam weboldalt. Érdemes megjegyezni, hogy a .htaccess fájl hatékony módja annak, hogy blokkoljon egy gyanús webhelyet. Az első lépés egy speciális kód beillesztése a .htaccess fájlba. Ha ez a fájl nem működik megfelelően, fel kell töltenie egy új .htaccess fájlt a tartomány gyökerére.

Egy másik gyors és egyszerű módja a spam bot feloldásának, ha speciális szűrőket hoz létre Google Analytics-fiókjában. Jelentkezzen be fiókjába, és kattintson az Adminisztrálás lapra. Erről az Új nézet létrehozása lehetőségre kell kattintani, és a jelentésnézet neve alatt a Spam ingyenes gombra kattint. Itt kattints az Új szűrőre, és ne felejtsd el a szűrő nevét Source .

November 29, 2017