Back to Question Center
0

Semalt: Spam kizárása

1 answers:

Ha belépett a Google Analytics-fiókba, és hirtelen észrevette a munkameneteket, akkor valószínű, hogy a botok és a referencia-spam elérte webhelyét. Egy pillantásra úgy érezheti, hogy az értékesítést és a vezetőket kapja, de a munkamenetek forrásánál közelebbről megvizsgálva elképzelheti, honnan származik a forgalom. A spambok elsősorban az alacsony színvonalú webhelyforgalomért felelősek . Jack Miller, a Senior Ügyfél Menedzser vezetője azt állítja, hogy az utóbbi években egyre több webmester panaszolta, hogy a referrer spam botok feltérképezik webhelyeiket, és úgy tűnik, hogy az igazi egyének meglátogatták weboldalaikat - yachtmaster 2 replica review blog. A fekete kalap SEO és a negatív spamrobotok nagy számban eltéríthetik Google Analytics adatait. Ráadásul ezek a botok többször is meglátogatták webhelyét, de a visszafordulási arány 100%. Önnek nincsenek pozitív adatok, és a webhely rangsorolása napról napra csökken.

Mi az a Spam Bot

A botok olyan automatizált programok, amelyek kézi beavatkozás nélkül képesek végrehajtani a műveleteket. A bot feladata olyan feladatok elvégzése, amelyeket egy valódi személy végezhet órákon, napokon és heteken belül. A botok csak néhány másodpercet vesz igénybe, hogy egyszerre több feladatot végezzenek el, és létrejöttek azért, hogy természetesen látogassák el webhelyét.

Az illegális és legitim botok közötti különbség

A legitim vagy eredeti botok a keresőmotorokhoz tartoznak, mint a Bing, a Yahoo és a Google. Ők indexelhetik webhelyét, és megjeleníthetik az összes oldalt a keresőmotor eredményei között. Ezek a botok semmilyen módon nem károsítják webhelyét, míg az illegitim botok célja, hogy ártsanak a webhelyén. Úgy tűnik, hogy meglátogatják webhelyét, és rengeteg nézetet kapnak, de nem webhely-barátak és negatív botkaként nevezik. A leggyakoribb és leghíresebb spam küldési botok az event-tracking.com, free-share gombok..com, social-buttons.com, darodar.com és get-free-traffic-now.com.

A webhelyek körül bizonyos változatok vannak, és az URL-ek automatikusan megjelennek a Google Analytics-fiókokban. Ha követi az URL-eket, hogy többet tudjon ezekről a cégekről és hirdetési csomagjairól, akkor valószínű, hogy árt a webhelynek. Ha például Google Analytics-fiókjában megjelenik egy ajánlott levélszemét (lásd az Ön webhelyét - hol található), akkor a lehető leghamarabb el kell távolítania.

Hogyan tilthatja le a spamrobotokat a Google Analytics-fiókjában?

Szinte minden spam küldési webhely nagy bűnelkövető, és a lehető leghamarabb meg kell szabadulni. Ha egy új ajánlott spamet találsz a Google Analytics-fiókodban, szűrd ki, de ennek az eljárásnak a hátránya, hogy a rossz botok újra és újra meglátogatják webhelyét. Ez azt jelenti, hogy felveszi a kiszolgáló erőforrásait, és hatással lesz webhelyének betöltési sebességére. Lehetséges azonban, hogy a .htaccess fájl blokkolja az összes spam weboldalt. Érdemes megjegyezni, hogy a .htaccess fájl hatékony módja annak, hogy blokkoljon egy gyanús webhelyet.

Az első lépés egy speciális kód beillesztése a .htaccess fájlba. Ha ez a fájl nem működik megfelelően, fel kell töltenie egy új .htaccess fájlt a tartomány gyökerére. Egy másik gyors és egyszerű módja a spam bot javításának, ha speciális szűrőket hoz létre a Google Analytics-fiókjában. Jelentkezzen be fiókjába, és kattintson az Adminisztrálás lapra. Erről az Új nézet létrehozása lehetőségre kell kattintani, és a jelentésnézet neve alatt a Spam ingyenes gombra kattint. Itt kattints az Új szűrőre, és ne felejtsd el a szűrőt.

November 29, 2017