Back to Question Center
0

Semalt szakértő Islamabadból: Útmutató a referráló spam és szellembejelentések blokkolásához

1 answers:

Ha valaha is észrevehette, hogy a webhely forgalmában nagy a tüske, és Google Analytics-fiókja spameket vagy rossz minőségű weboldalakat jelenít meg, a webhelyet szellemi utalások vagy hivatkozási levélszemét csapdázhatja. Mivel ez a levélszemét jelentős hatással van a kapott fiókra és forgalmi adatokra, elengedhetetlen, hogy ellenőrizze a Google Analytics-fiókját, és figyeljék meg, hogy milyen módosításokat kell végrehajtani.

Salmay Sadiq Semalt vezető szakembere számos gyakorlati kérdést terjeszt elő ebben a tekintetben.

Bevezetés a szellemes levélszemétre és a referrer spamre:

A hivatkozó levélszemét az a webhely forgalma, amely a bejárókból és botokból származik, és a hivatkozási linkeket vagy referral látogatásokat követi, miközben a szellemes levélszemét nem keresi fel webhelyét, és benyomást hagy a Google Analytics-fiókjában.

botok és robotok:

A robotok és botok olyan robotok és webrobotok, amelyek különböző weboldalakat látogatnak meg - alojamiento servidores dedicados. Általában ártalmatlannak minősülnek, és weblapjaik és cikkeik feltérképezésére szolgálnak. A robotok és a jó botok site-barátnak minősülnek, és soha nem jelennek meg a Google Analytics statisztikáiban. De a rossz robotok vagy pókok nem ismerik fel magukat, így a Google Analytics-fiókok rögzítik azokat. Látogasson el a webhelyére százalék százalékos visszafordulási arány mellett, és másodperceken belül hagyja el a weboldalakat.

Ghost referálások

A szellembejelentések nem helyszíni jellegűek és komoly problémákat okozhatnak az Ön weboldalán. Nem látogatják meg webhelyét, és a spammerek és a hackerek ezt a módszert találják a Google Analytics kiszolgáló kihasználásához. Azt is megtévesztik az üléseket a weboldalán, és hamisítják az organikus eseményeket és látogatásokat. Ráadásul a szellembejelentések gyakran kitalálják az analitikai kódot, és becsapják a Google Analyticset abban, hogy úgy gondolja, hogy valódi emberek találják meg webhelyét.

Hogyan tilthatja le a referrer spam és szellem hivatkozásokat

A Google Analytics-fiókban különböző módon lehet megakadályozni, hogy betekintést küldhessenek a sztrájkba és a szellembejelentésekbe. Az első az, hogy a szűrőket használják, a második pedig blokkolja őket..

A szűrők egyszerű módja annak, hogy megtagadják az alacsony minőségű forgalmat a jelentésekben. Könnyen létrehozhatók, és a hivatkozások soha nem kerülnek rögzítésre, miután hozzáadta a gyanús webhelyeket a szűrőkhöz.

A .htaccess fájlt ezzel a kóddal lehet szerkeszteni:

# STOP REFERRÁLT SPAM

RewriteCond% {HTTP_REFERER} exampleI \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} exampleII \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC, OR]

RewriteRule. * - [F]

Ezt a kódot az eltávolítani kívánt URL-kkel együtt kell elhelyezni. A "RewriteCond" sort is átmásolhatja és beillesztheti minden olyan URL-re, amelyet el szeretnél blokkolni a Google Analytics-fiókjában.

Használjon szűrőket a szellembefűzések letiltásához

Igaz, hogy a .htaccess fájlon keresztüli blokkolás könnyű, de a legtöbb spamküldő elég okos ahhoz, hogy ne hagyja. Ilyen körülmények között szűrőket használhat a szellembejelentések blokkolására. Számos oktatóanyag van inspirációval. Az első dolog, amit tehetsz, az analitikus forgalom szűrése a gazdanévvel. A szellembejelentések és a referrer spam jelenik meg érvénytelen hostnevekként a Google Analytics-fiókjában. Először keresse meg a helyét, és blokkolja őket a Rendszergazda részből. Győződjön meg róla, hogy letiltotta az összes gyanús webhelyet és szellem áttételt ezzel a módszerrel.

November 29, 2017