Back to Question Center
0

Semalt szakértő Iszlámábádtól - Mi a keresőmotor pók és robot?

1 answers:

A keresőmotor pókok robotok és botok néven is ismertek. Ezek olyan kicsi, automatizált programok, amelyeket a keresőmotor használ a naprakészen tartott tartalom a világhálón. A pókok folyamatosan új és frissen írt weboldalakat keresnek. Michael Brown, a Semalt ügyfelek siker menedzsere biztosítja, hogy a keresőmotor eredményoldala olyan jó, mint a könyvtári adatbázis.

Mik azok a pókok, robotok és webrobotok?

A Google, a Bing, a Yahoo és más keresőcégek olyan apró, automatizált programokat használnak, mint keresőmotorok vagy pókok vagy webrobotok. Ahogy látod a házod poros sarkát, a keresőmotorok meglátják a weboldalak klaszterét - metodo voltamperometrico misura resistenza di terra. A pókok feltérképezik az összes összekapcsolt linket, csendben mozognak, nem osztanak semmit, és nem látogatják meg a pókháló minden sarkát. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a pókok minimális és alapvető képességekkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy funkcióik korlátozottak..Úgy működnek, mint az asztali böngésző, és olvassa el a weblapok HTML szövegkódjait. Ráadásul a pókok nem láthatják a gif és jpg képeket, és speciális JavaScript-kódokat használnak feladataik végrehajtására. Másrészről, a webrobotok vagy a robotok az interfészfunkciókat hívják fel, például a jelszavak beírását és a blogon vagy weboldalon található díszes gombokra kattintva. Egyes híres és magas rangú webhelyek dinamikusan generált oldalakat használnak az URL-eken belül, és az animált és multimédiás tartalmak nagy része nem látható a pókok és a weboldalak kipróbálásával foglalkozó robotok számára.

Hogyan működnek a keresőmotorok pókjai

Ha meg akarod érteni, hogyan működik a keresőmotor pókja, úgy gondoljátok meg őket, mint automatizált adatkereső robotok. Már elmondtuk, hogy a pókok az interneten utaznak új, frissített linkek és weboldalak megtalálása érdekében. Amikor elküldöd a tartalmadat a keresőmotorokba, hozzáadsz a pókok listájához, és meglátogatod a tartalmadat annak megerősítésére. Weboldalaid akkor is megtalálhatók, ha nem küldi be, mivel a pókok más oldalakról származó oldalakat találhatnak. Kétségtelen, hogy különböző fontos funkciókat töltenek be, és kötelezően felépíteni a híres webhelyek linkjeinek könyvtárát a webhelyére.

Milyen gyakran látogatják a robotok és pókok a weboldalait?

Az összes keresőnek van saját adatbázisa, így a látogatások gyakorisága egy keresőmotorról a másikra változik. Az egyedi és új weboldalak és blogok hatalmas növekedése rettenetesen lelassította a folyamatot, de ne aggódjon, mivel a keresőmotorok pókjai a fáradhatatlan trójaiak a küldetésükön. Határozottan megtalálják webhelyét és tartalmát akár a saját linkjén, akár a más webhelyek linkjein. Miután a webhelyet hozzáadta a könyvtáradatbázishoz, a robotok és a pókok folyamatosan meglátogatják annak megtekintését, hogy a tartalom frissítve van-e vagy sem. Minden webmesternek és bloggernek tudnia kell, mely weboldalakat látogatta meg a keresőmotor pókok. Ehhez ellenőriznie kell a kiszolgáló naplójelentéseit a Google Analytics-fiókban.

November 29, 2017